Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/07/2020
Zile si Nopti

Evenimentele sportive ale verii

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Evenimentele sportive ale verii Share Evenimentele sportive ale verii


După o lungă perioadă în care am petrecut mai mult timp în casă, ne e tare dor de reîntâlnirile cu evenimentele noastre sportive preferate, fără de care Sibiul și-ar pierde din atmosfera sa aparte, apreciată atât de localnici, cât și de turiști. În acest sens, Primăria Sibiului a anunțat că va menține agenda prin care se finanțează acțiunile sportive, iar câteva dintre evenimentele sportive de marcă ale Sibiului au anunțat noi date de desfășurare și sunt gata de start.

 

E oficial! După schimbări de date și readaptări la actualul context, au fost anunțate o serie de evenimente sportive care vor fi organizate în această vară în Sibiu și împrejurimi. Turul Ciclist al Sibiului, Night Cross Challenge, Raliul Sibiului și Maratonul Internațional Sibiu sunt primele competiții care vor scoate sibienii din case pentru a se bucura de adrenalină, emoție și suspans.

Primul eveniment major din ciclismul mondial după redeschiderea sezonului va avea loc la Sibiu. E vorba despre Turul Ciclist al Sibiului, care a fost reprogramat pentru perioada 23 – 26 iulie. Ediția aniversară de 10 ani are o distribuție de excepție și aduce la Sibiu echipe de top, care de obicei fac legea la cele trei mari tururi europene (Tour de France, Il Giro și La Vuelta). Dintre cele 25 de echipe confirmate pentru ediția 2020, două sunt team-uri din World Tour (Bora-hansgrohe din Germania și Israel Start-Up Nation din Israel), 6 echipe pro-continentale (dintre care se remarcă Alpecin-Fenix din Belgia, Androni Giocattoli din Italia și Nippo Delko One Provence din Franța), 16 echipe continentale și una națională. Cert este că în acest an, echipe puternice, pe care în alte condiții nici nu visam să le putem vedea evoluând la Sibiu, vor veni să-și înceapă dezmorțirea pe colinele transilvănene. Pascal Ackermann, sprinterul de la Bora-hansgrohe, a declarat într-un interviu recent că venirea la Turul Cilcist al Sibiul e prima sa cursă în acest reînceput de sezon și prima sa venire în România: ”Ca și sprinter nu prea voi avea etape care mă avantajează, dar va fi o bună oportunitate pentru a mă pregăti pentru următoarele curse”. Traseele pentru prolog și pentru cele 4 etape acoperă tot ce are mai frumos Sibiul de arătat: centrul istoric al orașului, Gura Râului, Cisnădie, Cârța, Bâlea Lac, Poplaca sau Păltiniș. Nu lipsesc nici evenimentele conexe, care aduc ciclismul în centrul atenției: Cursa Sponsorilor (12 iulie), Sibiu Cycling Tour (23-26 iulie) și Green Day Kids (25 iulie).

În ultima zi a lunii iulie, în Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului, se va desfășura cel mai frumos tur nocturn din România: Night Cross Challenge. Cea de-a șasea ediție îi provoacă pe iubitorii de mișcare să alerge sub clar de lună, pe alei mărginite de celebrele mori de vânt și case tradiționale românești, într-o atmosferă de sărbătoare. Competiția e deschisă participanților cu vârste între 14 și 75 de ani și puteți opta între două categorii: hobby (pe un traseu de 4,5 km) și avansați (pe un traseu de 9 km). Primele trei locuri ale categoriei open, masculin și feminin, la cursa de 9 km vor fi recompesate cu premii în bani. Înscrierile sunt acceptate până în data de 29 iulie, dar numărul de locuri este limitat la 400, pentru a se putea respecta măsurile de siguranță.

După mai multe luni de restricție, Sibiul devine în luna august capitala motorsportului românesc. Cu un format nou, așa cum a fost consacrat ani la rând, Raliul Sibiului ne pregătește un spectacol de zile mari… pe macadam. Sibiul își va dezvălui frumusețea pură, iar cei mai buni piloți din țară vor avea ocazia să-și testeze la maxim energiile, pe trasee senzaționale și extrem de solicitante. Conform calendarului validat de Biroul Executiv al Federației Române de Automobilism Sportiv, Raliul Sibiului, etapa a III-a a Campionatului Național de Raliuri, ar urma să se desfășoare în perioada 13 – 15 august. Legenda spune că Raliul Sibiului e evenimentul pe care concurenții și publicul îl așteaptă încă de când se termină ediția precedentă.

Dacă până acum Maratonul Internațional Sibiu se desfășura în ultima sâmbătă de primăvară, în acest an, a fost reprogramat în ultima sâmbătă de vară, mai exact pe 29 august. Ediția cu numărul 9 va fi cea mai bună versiune posibilă a Maratonului Internațional Sibiu. Dacă de-a lungul primelor opt ediții, organizatorii s-au confruntat cu probleme precum autorizații refuzate, condiții de ploaie și grindină sau spargerea porții gonflabile de start, în 2020, un an plin de provocări pentru întreaga lume, aceștia promit că vor construi cel mai bun maraton care se poate face. O certitudine a ediției din acest an e faptul că nu va arăta precum edițiile anterioare. Maratonul este unul dintre cele mai apreciate evenimente sportive de către sibieni și e un prilej de a-i aduce împreună pe cei cu valori comune. Doar la ediția din 2019 au participat 5.560 de alergători și 570 de voluntari, cifre imposibil de egalat în acest an dificil.

Una dintre cele importante și spectaculoase competiții sportive care are loc la Sibiu, Red Bull Romaniacs, a fost recent amânată. Ediția 2020 ar fi trebuit să aibă loc între 21 și 25 iulie, însă din cauza restricțiilor privind călătoriile către și din România, care îngreunează venirea concurenților la Red Bull Romaniacs, organizatorii au anunțat că evaluează datele disponibile din calendar pentru a stabili o nouă perioadă în care se va desfășura cea de-a XVII-a ediție.

 

De Răzvan Sădean

Foto: sbsport.ro

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută