Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/06/2020
Viața Orașului

Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel 26 – 28 iunie 2020

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel 26 – 28 iunie 2020 Share Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel 26 – 28 iunie 2020


Fundația Kogaion 115 organizează Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, în perioada 26 – 28 iunie 2020. Intrarea este liberă. Accesul se face prin strada Monetăriei, iar ieșirea prin Bd. Ion Mihalache.

Târgul de Sfinții Apostoli Petru și Pavel 26 - 28 iunie 2020
Sărbătoarea Sânpetrului de vară adună laolaltă meșteri iscusiți care vin să ne încânte cu obiectele lucrate de ei și să ne dezvăluie tainele muncii lor. Găsiți la târg ceramică pictată cu motive populare românești, icoane și pristolnice, mic mobilier săsesc, covoare țesute la război, ii, chimire și cătrințe, ipingele și opinci, păpuși îmbrăcate în costume tradiționale – personaje din lumea satului.
Artizani talentați expun lucrările create de ei cu multă ingeniozitate, acestea putând fi cadouri deosebite pentru cei care își celebrează ziua onomastică: bijuterii din flori presate, din argint sau din piese de ceas, articole vestimentare din lână împâslită sau pictate manual, îmbrăcăminte și accesorii din piele, vitralii și obiecte de decor din lavandă, jucării croșetate din fibre naturale.
Vizitatorilor li se va oferi ocazia unei călătorii culinare deosebite, pe gustul fiecăruia: fructe și legume proaspăt culese, miere și palincă, plăcinte și sarailii, prăjituri de casă și sucuri de cătină.
În curtea interioară iubitorii de antichități țărănești pot cumpăra lăzi de zestre, ciubere și lingurare, bancuri de lucru sau diferite unelte vechi de gospodărie.

" "

Bucătarii sunt pregătiți cu mămăliguță cu brânză de burduf la cuptor, ghiveci de legume, sărmăluțe la ceaun și clătite fierbinți. Nu vor lipsi de pe grătar frigăruile și cârnăciorii de porc. Pentru sâmbătă și duminică, atunci când este dezlegare la pește, doritorii pot savura păstrăv fript sau borș pescăresc.
Urăm „La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele Sfinților Petru și Pavel și vă așteptăm cu drag pe toți cei interesați de eveniment.
Vă rugăm să respectați normele de distanțare fizică și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți.

Program: 26 – 28 iunie, între orele 10:00-18:00

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută