Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/06/2020
Zile si Nopti

Bloomsday se sărbătoreşte în curtea Muzelui de Istorie. Printre invitați Ofelia Popi, Adrian Matioc și Makcim Fernandez Samodaiev

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Bloomsday se sărbătoreşte în curtea Muzelui de Istorie. Printre invitați Ofelia Popi, Adrian Matioc și Makcim Fernandez Samodaiev Share Bloomsday se sărbătoreşte în curtea Muzelui de Istorie. Printre invitați Ofelia Popi, Adrian Matioc și Makcim Fernandez Samodaiev


E.S. Dl. Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România, are plăcerea să anunţe festivalul cultural Bloomsday, intitulat în acest an: “Romania is celebrating James Joyce”.

Bloomsday se sărbătoreşte în întreaga lume în fiecare an pe data de 16 iunie, ziua în care se desfăşoară acţiunea romanului “Ulise” de James Joyce, iar anul acesta Sibiul se va alătura celor peste 200 de oraşe din lume care o sărbatoresc. Evenimentul preia numele personajului principal din “Ulise”, Leopold Bloom, romanul urmărind viaţa şi gândurile acestuia precum şi a altor personaje.

O atmosferă tipică Bloomsday va fi creată joi 25 iunie 2020 ora 14:00, la Muzeul Naţional Brukenthal, în curtea Muzelui de Istorie – Casa Altemberger , ocazie cu care Ofelia Popi şi Adrian Matioc, actori ai Teatrului Național Radu Stanca vor citi fragmente din romanul “Ulise”, iar Makcim Fernandez Samodaiev va interpreta la violoncel piese muzicale asociate cu opera lui Joyce.

Inspirată de câteva citate din romanul “Ulise”, tânăra şi talentata graficiană, Elizabeth Brolla, a creat ilustrații tip postcarduri pentru publicul prezent la eveniment. Grafica afișului a fost realizată de Mihai Pope.

Evenimentul va fi deschis de Ambasadorul Paul McGarry, care este de părere că: ,,Bloomsday este o zi din viața unui om obișnuit, fiind în acelaşi timp una dintre cele mai importante zile din calendarul cultural al Irlandei”.
Un program realizat special cu această ocazie de către regizorul Dan Michael Schlanger, este deja vizibil pe site-urile Ambasadei Irlandei la București, ale Institutului Cultural Român precum şi pe alte rețele de socializare. Programul se bucură de participarea marelui actor Marcel Iureş, a maestrului Adrian Petrescu – prim oboist al Filarmonicii George Enescu, a baritonului Ionuț Pascu precum şi a unui grup de talentați muzicieni români.

Filmul va rula și la Muzeul Brukenthal – Muzeul de Istorie – Casa Altemberger cât și pe canalul de youtube și facebook.

Ambasada Irlandei mulţumeşte următorilor parteneri pentru sprijinul acordat: Muzeul Național Brukenthal, Teatrul Radu Stanca Sibiu, Institutul Cultural Român, Librăriile Cărtureşti,Teatrul Naţional Bucureşti, precum şi sponsorilor: Guinness România şi Jameson Irish Whiskey.
Mai multe informaţii la Bucharestembassy@dfa.ie  

Notă: Accesul la eveniment se face cu respectarea tuturor restricțiilor COVID-19.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută