Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/06/2020
Artă & Cultură / Teatru

PREMIERĂ: Primul spectacol de teatru virtual interactiv realizat la Timișoara, o colaborare 100% independentă, va fi lansat în “sălile online” duminică

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii PREMIERĂ: Primul spectacol de teatru virtual interactiv realizat la Timișoara, o colaborare 100% independentă, va fi lansat în “sălile online” duminică Share PREMIERĂ: Primul spectacol de teatru virtual interactiv realizat la Timișoara, o colaborare 100% independentă, va fi lansat în “sălile online” duminică


V.I.P. – Very Isolated Person este o prima producție de teatru interactiv online, realizată la Timișoara în perioada de izolare și care va avea premiera duminică, de la ora 20:00, în “sălile de teatru online”, respectiv pe platforma ZOOM, cu sprijinul galeriei de artă contemporană META Spațiu. Show-ul, în interpretarea actriței timișorene Olga Torok și regizat de Paula Breuer (Germania), care a scris și textul, a fost realizat printr-o colaborare virtuală între cele două artiste, cu resurse și tehnică proprii, fiind prima producție 100% independentă de teatru virtual.

PREMIERĂ: Primul spectacol de teatru virtual interactiv realizat la Timișoara, o colaborare 100% independentă, va fi lansat în “sălile online” duminică

Tema “Pescărușului” mi s-a părut perfectă pentru această perioadă de turnură pentru mine ca și actriță. Cu Paula am început să dezbatem forma nouă de teatru din martie. La un moment dat am decis să facem totuși o încercare. Paula a făcut un colaj din textul cehovian şi texte proprii. Aşa că în timpul izolării am comunicat pe Zoom și ne-am decis să transformăm tema într-un spectacol.” declară Olga Torok.

Spectacolul este în limba germană  cu subtitrare în limba română și o are în centru pe Nina, unul din cele mai tragice personaje ale piesei de teatru “Pescărușul”, scrisă de Anton Cehov în 1895. O urmărim pe Nina cum ni se destăinuie și descoperim paralele către viața unei actrițe din zilele noastre marcate de “distanțarea socială”, dar si de paradigma noii forme de teatru, online.
După doi ani de “viață crudă” cum îi spune ea, și încercări eșuate, Nina se reîntoarce în acel loc, din care a fugit. Dintr-o tânără femeie plină de speranță și vivacitate, devine o persoană profund rănită, care după spusele proprii a înțeles că: “Actoria nu înseamnă faimă, nici strălucire și nici ceea ce am visat, ci puterea de a supraviețui”.

“VIP – Very Isolated Person“  are o durată de 40 de minute, iar premiera acestuia va putea fi accesată gratuit, pe platforma ZOOM. Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina evenimentului.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută