Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/06/2020
Artă & Cultură / Teatru Muzică

Evenimente Online | Săptămâna 15-21 iunie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Evenimente Online | Săptămâna 15-21 iunie Share Evenimente Online | Săptămâna 15-21 iunie


Jehnny Beth solo debut, To Live Is to Love – LiveStream

Jehnny Beth sărbătorește lansarea mult așteptatului album al său de debut solo, To Love Is To Live, luni, 15 iunie, de la ora 20:30, ora României, printr-un livestream special cu un număr limitat de următori.

Mai multe detalii legate de desfășurarea evenimentului și de achiziționarea biletelor găsim pe pagina oficială de Facebook a artistei și la următorul link: http://s9.ro/15uq

Evenimente Online | Săptămâna 15-21 iunie

Jehnny Beth, originară din Franța, este de aproape o decadă solista popularei trupe londoneze de rock Savages și membră a duo-ului John & Jehn, unde cântă alături de partenerul ei de viață, abordând un alt gen muzical, lo-fi. Jahne este compozitoare, muzician, de mică a luat cursuri de pian, dar și actriță de teatru și film (Sodium Babies, À travers la forêt).

Noul album solo nu seamănă cu niciunul dintre proiectele anterioare ale artistei, iar „To Love is To Live” este declarația proprie a muzicii care o definește, cea mai reprezentativă. David Bowie și Peaky Blinders au fost surse de inspirație pentru muzica de pe albumul solo.

Vocea puternică a lui Jehnny Beth se îmbină perfect cu pasajele sonore extraterestre ale fundalului instrumental electronic. Versurile ei sunt ca paginile unui jurnal deschis, fiind inspirate din teme precum religia, violență, sex, discriminare și dragoste. „To Love Is To Live” a fost produs alături de Flood (Smashing Pumpkins, Foals, Depeche Mode, U2), Atticus Ross (Nine Inch Nails, legendarul compozitor de film) și iubitul artistei, Johnny Hostile. Vom avea ocazia să îi vedem în înregistrare pe Romy Madley Croft, Cillian Murphy și IDLE Joe Talbot.

Festivalul Internațional de Film de la Huesca: ”Rapaz”/„Rapace” (Chile, regia: Felipe Gálvez, 2017)

În fiecare săptămână, de la ora 21:00, Institutul Cervantes din București pune la dispoziția cinefililor, gratuit, pe platforma Vimeo, o serie de șase scurtmetraje selecționate la edițiile din 2018 și 2019 ale prestigiosului Festival Internațional de Film de la Huesca. Datele de acces sunt disponibile pe pagina de Facebook a Institutului Cervantes din București.

Marți, 16 iunie, de la ora 21:00, vom avea ocazia să vizionăm scurtmetrajul Rapaz/Rapace, produs în Chile, în 2017, câștigător al Premiului Festivalului de la Huesca: Danzante Iberoamericano „Cacho Pallero”, Producție: Planta, Quijote Films, Fernando Bascuñan, Giancarlo Nasi. Scenariul lui Felipe Gálvez și al Antoniei Girardi ne prezintă o ficțiune care ne ridică un semn de întrebare legat de umanitate, consecințe și alegeri: un adolescent acuzat de furtul unui telefon mobil a fost arestat, moment cheie pentru apariția mai multor caractere deviante: unii îl lovesc, alții îi iau apărarea. Cum va fi gestionat conflictul? În ce tabără este prins Ariel și ce are de gând să facă? Regia îi aparține Felipe Gálvez, iar în rolurile principale îi putem urmări pe Andrew Bargsted, Roberto Farias, Benjamín Westfal, Claudia Cabezas.

FITS 2020 – Trei surori

Festivalul Internațional de Teatrul de la Sibiu (FITS) de va desfășura anul acesta exclusiv online, in perioada 12-21 iulie. Ediția specială din mediul digital, „Puterea de a crede / Empowered”, ne pune la dispoziție spectacole de  teatru, dans, muzică, circ contemporan, conferințe, dezbateri, spectacole lectură și spectacole pentru copii, însumate în 138 de evenimente din 30 de țări, care pot fi urmărite gratuit pe www.sibfest.ro, dar și pe pagina de Facebook și canalul de YouTube. Programul complet este disponibil AICI.

Marți, 16 iunie, de la 20:30, se va difuza spectacolul Trei surori de A.P. Cehov, producție din sezonul german a Schaubühne am Lehniner Platz, din Berlin, în regia lui Peter Stein. Una dintre cele mai cunoscute piese ale lumii cehoviene, mereu actuală, Trei surori, spune povestea unor personaje prinse în propriul univers, care se simt străine în propria lor viață, în căutarea disperată a fericirii, un sentiment iluzoriu construit pe fundația neîmplinirii. Mașa, Irina și Olga, cele trei surori care nu reușesc să iasă din lumea lor marcată de regrete, tânjesc după viața la Moscova.

Într-un oraș provincial din Rusia, cele trei trăiesc alături de fratele lor mai mic, Andrei, după ce tatăl lor, generalul Prozorov, a murit. Distribuția este alcătuită din următorii actori: Peter Simonischek, Edith Clever, Jutta Lampe, Corinna Kirchhoff, Werner Rehm, Tina Engel, Otto Sander, Wolf Redl, Ernst Stötzner, Roland Schäfer, Jochen Tovote, Nikolaus Dutsch, Johanna Hofer, Hans Madin, Ursula Stampfli, Scenografia: Karl-Ernst Herrmann Costume: Moidele Bickel, Dramaturgia: Dieter Sturm.

Elixir –  Teatrul de Comedie & Asociația Artextract

Miercuri, 17 iunie, de la ora 21:00 putem viziona online Elixir, un spectacol marca Teatrul de Comedie & Asociația Artextract. Ne este promisă o difuzare de calitate: șase camere video profesionale, o întreagă echipă de filmat special dedicată (profesioniști specializați în transmisii video de concerte si alte evenimente artistice live). Pentru a viziona transmisia intră pe www.mystage.ro, loghează-te cu datele contului de mySTAGE de pe care ai achiziționat biletele la spectacol, apoi intră pe pagina evenimentului.

Un spectacol actual, surprinzător de fresh, scris de renumitul dramaturg francez Eric-Emmanuel Schmitt. Un spectacol despre virtualizarea excesivă a relațiilor dintre oameni, sinceritate, încredere dragoste, moralitate și curajul de a te lăsa abandonat în brațele celuilalt, despre teama de a iubi un om… sau mai mulți. Regia lui Marcel Țop privește spectacolul dintr-o perspectiva plină de dinamism în care sunt evidențiați actorii. Cuplul aflat la răscruce de drumuri este interpretat de doi actori monumentali: Maia Morgenstern și Marius Bodochi.

„În Elixirul dragostei m-a interesat mai ales distincţia dintre dorinţă şi sentiment. Cred că, în privinţa iubirii, problema constă în faptul că denumim cu acelaşi cuvânt două teritorii diferite: cel al dorinţei şi cel al sentimentului. La graniţa dintre ele, atunci când încercăm să împăcăm atracţia fizică şi dragostea, se nasc marile noastre poveşti, nu întotdeauna fericite.“ (Eric-Emmanuel SCHMITT)

The Magic Flute – The Royal Opera House

The Royal Opera House ne oferă accesul gratuit la spectacolele renumite pe care le au în repertoriul valabil online, de pe pagina de Facebook și de pe canalul de YouTube. Mai multe detalii și programul complet puteți găsi la următorul link: https://www.roh.org.uk/

Vineri, 19 iunie, de la ora 21:00, ora de difuzare a României, putem urmări spectacolul Flautul Fermecat/ The Magic Flute de Wolfgang Amadeus Mozart, o operă în două acte, la baza căreia stă libretul scris de Emanuel Schikaneder, inspirat de povestea „Lulu” de Liebeskind. La premiera mondială din 1791, de la Viena, Mozart a dirijat orchestra, Schikaneder însuși a jucat rolul lui Papageno. Considerată cea mai bună creație a genului singspiel, o operă-basm cu idei filozofice profund moralizatoare. Regia lui David McVicar încearcă să găsească echilibrul între dramatismul spectacolului și nota comică cu care este încărcat, transpunându-ne într-o lume magică, foarte spectaculos creionată prin decorul fantezist, plin de surprize, cum ar fi animale dansatoare și mașini zburătoare.  

Evenimente Online | Săptămâna 15-21 iunie

Din distribuție fac parte următorii interpreți: Siobhan Stagg, Mauro Peter, Roderick Williams, Mika Kares, Sabine Devieilhe, Rebecca Evans, Angela Simkin, Susan Platts, Peter Bronder, Christina Gansch, Darren Jeffery, Harry Nicoll, Donald Maxwell, Thomas Atkins, Simon Shibambu; dririjor: Julia Jones.  

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută