Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/06/2020
Zile si Nopti

Sibiul ecologic: fără pungi din plastic în piețele agro-alimentare din oraș, de la 1 ianuarie 2021

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Sibiul ecologic: fără pungi din plastic în piețele agro-alimentare din oraș, de la 1 ianuarie 2021 Share Sibiul ecologic: fără pungi din plastic în piețele agro-alimentare din oraș, de la 1 ianuarie 2021


Producătorii care își vând marfa în piețele agro-alimentare din Sibiu nu vor mai avea voie să folosească pungi de plastic. Începând cu data de 1 iulie se vor introduce pungile de transport biodegradabile, iar după șase luni de adaptare cu noul sistem, respectiv din 1 ianuarie 2021, folosirea pungilor de plastic va fi interzisă la Sibiu, potrivit unui proiect supus dezbaterii publice de Primăria Sibiu.

Proiectul a fost inițiat la cererea conducerii SC Piețe Sibiu, care invocă legea 87/2018 prin care s-a introdus interdicția de a mai comercializa pungile de transport din plastic.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, se interzice distribuirea și comercializarea pungilor de transport din plastic subțire cu mâner, la nivelul piețelor aparținând domeniului public al Sibiului”, se menționează în proiectul supus dezbaterii publice.

Proiectul privind aprobarea interzicerii distribuirii de pungi de transport din plastic în piețe din Sibiu prevede o perioadă de tranziție de 6 luni, timp în care comercianților li se oferă posibilitatea să utilizeze stocurile vechi și să se adapteze la noul sistem.

Inițiatorul propune ca perioada 1 iulie 2020- 31 decembrie 2020 să fie una de trecere spre aplicarea noilor reguli, astfel încât în acest timp să fie ”permisă distribuirea pungilor de transport clasice, concomitemt cu distruirea pungilor biodegradabile”.

Potrivit raportului de specialitate, directorul general al SC Piețe Sibiu, Teodor Birț, a considerat necesară și ”instituirea unui instrument de responsabilizare” astfel că utilizare pungilor de plastic de la 1 ianuarie 2021 în piețele din Sibiu va fi considerată contravenție.

Proiectul interzicerii distribuirii de pungi de transport din plastic cu mâner, la nivelul piețelor aparținând domeniului public al Municipiului Sibiu, a fost publicat pe site-ul Primăriei Sibiu, spre consultare, înainte să fie supus aprobării Consiliului Local.

Foto: Turnul Sfatului

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută