Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/05/2020
Lifestyle

Ce înseamnă să fii bărbat – despre puterea de a fi tată

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Ce înseamnă să fii bărbat – despre puterea de a fi tată Share Ce înseamnă să fii bărbat – despre puterea de a fi tată


Ce înseamnă să fii bărbat - despre puterea de a fi tatăMatthew McConaughey a fost încă de la începutul carierei sale de actor pe toate copertele revistelor cu „Men” în denumire. Așa că ne vine ușor să-l asociem cu masculinitatea și să-l dăm ca exemplu de simbol al bărbăției, fără a sta prea mult pe gânduri. Însă, el singur spune că s-a simțit cu adevărat bărbat abia după ce s-a născut primul său copil. Într-un interviu din 2016, el declara că un bărbat nu e niciodată mai masculin ca după ce a devenit tată pentru prima oară în viață. Nu într-un sens macho, a ținut el să clarifice, ci în puterea pe care i-o conferă acest statut.

Primul său copil, un băiețel, a venit pe lume în 2008, iar schimbarea care a generat-o acest eveniment în viața lui McConaughey este vizibilă mai ales în felul în care i s-a schimbat cariera. Dacă până în acel moment el a avut aproape numai roluri în filme ușurele, comedii romantice sau producții cu subiecte mai superficiale, primele proiecte cinematografice în care s-a implicat după ce a devenit tată au fost mult mai consistente și l-au transformat radical, într-un actor serios și cu potențial de Oscar. În 2011 a apărut „The Lincoln Lawyer”, un film care i-a surprins pe toți, pentru că era primul în care McConaughey își păstra tricourile pe el, dar mai ales pentru că era reprezenta maturizarea sa ca actor. McConaughey a continuat pe acest drum, iar în 2013 a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din „Dallas Buyers Club”.

Tot în 2013 apărea în alt film de Oscar, în „The Wolf of Wall Street”, iar în 2014 în serialul fenomen „True Detective”. Au urmat multe alte roluri memorabile în filme bune, transformându-l pe McConaughey într-unul dintre actorii cu cea mai bună cotă de la Hollywood. De asemenea, el a revenit pe coperțile revistelor glossy, dar nu pentru al său „beach body”, ci pentru că acum era cu adevărat întruchiparea masculinității.

Ce înseamnă să fii bărbat - despre puterea de a fi tată

Credit foto: David Torcivia

O altă dovadă de bărbăție este și faptul că pentru transformarea sa într-un actor cu adevărat de succes a creditat-o de fiecare dată și pe soția sa, Camila Alves, care l-a sprijinit și încurajat pe acest drum. „O femeie adevărată îi oferă unui bărbat curaj și încredere.”, spunea McConaughey într-un discurs de-al său dedicat femeii care i-a oferit 3 copii.

Ce înseamnă să fii bărbat - despre puterea de a fi tată

Credit foto: David Torcivia

Și McConaughey are dreptate, există o dovadă imensă de curaj, generozitate și bărbăție în a renunța la a te pune pe tine pe primul plan și a deveni un tată a cărui singură misiune e aceea de a avea grijă de familia sa, de a o face fericită. Ce poate fi mai frumos, mai bărbătesc?

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.