Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/03/2020
Eat & Drink Viața Orașului

”Local” – un restaurant cu numeroase variații culinare, înrădăcinat în Sibiu

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii ”Local” – un restaurant cu numeroase variații culinare, înrădăcinat în Sibiu Share ”Local” – un restaurant cu numeroase variații culinare, înrădăcinat în Sibiu


Un restaurant care a reușit să se înrădăcineze în paleta gastronomică, deja variată, a Sibiului a devenit într-un timp foarte scurt una din cele mai căutate locații din oraș.

O omletărie care te convinge să alegi întotdeauna restaurantul în detrimentul gătitului dimineața devreme acasă, o bucătărie libaneză asezonată cu condimente aduse de la mama ei de acasă și sushi cum numai japonezii știu să facă, sunt ingredientele cu care „Local” își atrage clienții zi de zi, de dimineața până seara.

Restaurantul „Local” a apărut din dorința inițiatorilor acestui frumos proiect gastronomic de a fi mai aproape de producătorii sibieni. Cu ingrediente de la Sibiu, bucătarii de la „Local” prepară unele dintre cele mai interesante și delicioase mâncăruri. „Ne doream să avem un contact cât mai bun cu producătorii locali, să poluăm mai puțin, să avem preparate cât mai proaspete, dar mai ales să ajutăm comunitatea. De aici a pornit acest concept.”

În 25 februarie, restaurantul a împlinit un an. Conceptul a fost primit bine atât de sibieni cât și de turiști.

„Bineînțeles, sezonul de vară e cel mai ofertant, având atât de mulți turiști care ne trec pragul, mai ales pe mic dejun și prânz, dar și pe partea de bucătării exotice. Totodată, sibienii au fost curioși să afle ce preparate avem și ei au luat locul turiștilor, odată cu venirea sezonului rece.”

Ceea ce îi scoate în evidență pe cei de la „Local”, într-o mare de restaurante deschise în burgul din inima României este faptul că meniul este cu adevărat unul variat – de la mâncare preparată cu produse locale, până la o bucătărie libaneză cu adevărat impresionantă.

„Avem un concept nou pe bucătăria românească, pe care îl implementăm pe mic dejun și prânz, dar avem și sushi precum și bucătăria libaneză pe care am introdus-o recent și pe care o realizăm cu familia Azur, este vorba despre Carmen și Tamer, mutați recent din Amman Iordania, care manageriază această parte. Bucătarul, Abouelmaati Hani Hamed Elsayed, este din Egipt, are o experiență de peste 18 ani în domeniu și se ocupă de bucătăria arăbească, cu condimente din zonă, cu tradiția de acolo și preparate de foarte bună calitate.”

Restaurantul se deschide la 7 dimineața și nu se închide înainte de miezul nopții, iar mâncare găsim la orice oră alegem să trecem pragul „Local”. „Începem ziua cu partea de mic dejun local, omletăria și cafeneaua, după 11 începe prânzul, iar de la ora 15 începem cu bucătăriile exotice care încheie ziua cu bucătăria libaneză. Tot la prânz se poate servi și din bucătăria japoneză. O zi pe săptămână, joia, e dedicată doar sushi-ului și bucătăriei japoneze. Ne mândrim cu diversitate și cu faptul că orice bucătărie e condusă de cineva cu experiență de la 9-10 ani în sus.”

În ceea ce privește recomandările din meniu, acestea respectă regula deja impusă de restaurantul sibian – sunt variate. „Depinde la ce oră ne treci pragul. Dacă vii dimineața, cu siguranță îți vom recomanda omletele, cea mai vândută fiind cea cu porc mangalița și cu brânză de capră, ușor picantă, la prânz avem unul de sezon, iar preparatele se schimbă zilnic, acum fiind în meniu cele de primăvară cu urzică, leurdă și tot ce e verde, iar seara sunt preparatele libaneze, care sunt de asemenea variate. Aici avem foarte multe preparate cu carne, pui și miel în principal, de la mix grill, până la costițe de miel făcute pe cărbuni”

Brand-ul „Local” înglobează alte două brand-uri. Pe bucătărie libaneză este vorba de Azur, iar pentru zilele de joi este Osushi.

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută