Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/02/2020
Artă & Cultură

PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți 14-20 februarie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți 14-20 februarie Share PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți 14-20 februarie


Iată care sunt recomandările noastre pentru aceste zile și nopți:

 

OPERĂ:
“Turandot” @ ONB

PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți 14-20 februarie

 

Premieră pe 14 şi 16 februarie, de la ora 18:30, la Opera Naţională Bucureşti. Noua montare a operei în trei acte compusă de Puccini (completată postum de Franco Alfani în 1926), cunoscută în întreaga lume pentru aria din actul final, Nessun dorma, cu un libret scris după o piesă de Friederich Schiller, îi are ca invitați speciali ai reprezentațiilor cu titlu de premieră pe sopranele Maria Guleghina, Dragana Radakovic și basul Dragoljub Bajic. Regia, decorul, costumele și luminile poartă semnătura lui Mario de Carlo iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Povestea iubirii prinţului chinez Calaf pentru Turandot și a încercărilor prin care trebuie să treacă pentru a spera la favorurile glacialei prinţese își are originea într-una din povestirile poetului persan Nizami și dovedește, alături de Madama Butterfly, interesul compozitorului pentru cultura asiatică. Bilete: între 20 şi 135 de lei.

BALET:Theater Russian Ballet | „Lacul Lebedelor”

PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți 14-20 februarie

Luni, 17 februarie, de la orele 16:00 şi, respectiv, 20:00, la O.N.B., sunt programate două reprezentaţii ale popularului balet Lacul lebedelor, compus de Piotr Ilici Ceaikovski, în interpretarea, în premieră pe o scenă din România, a Trupei de Balet Rus din Sankt Petersburg, produs a celei mai renumite (în întreaga lume) şcoli de balet din Rusia: Academia de Balet Vaganova, fondată în 1938. Legenda despre prinţese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinţ, rămâne şi în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet care a fost lăsată posterităţii şi este întâlnită în basmele mai multor popoare. Lacul lebedelor este o creație unică și perfectă în ciuda schimbărilor de modă muzicală și dansatoare. Lebăda albă este cu adevărat un simbol al baletului rus, al frumuseții și al magnificului său. Bilete: 120/160/190 de lei.

TEATRU: „Cum să pierzi totul într-o singură zi”

PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți 14-20 februarie

O nouă premieră în teatrul independent bucureştean, programată luni, 17 februarie, ora 19:00, la Cinema Pro. Povestea omului de afaceri stresat de căutarea bărbatului potrivit pentru fiica sa rămasă gravidă, adaptată de Răzvan Oprea (care semnează şi regia spectacolului) la zilele noastre și la realitățile românești, le poate fi cunoscută amatorilor de comedie din filmul Oscar, realizat de Édouard Molinaro în 1967, în care Louis de Funès făcea un rol magistral. Textul lui Claude Magnier este o avalanșă de răsturnări de situații care mai de care mai amuzante, iar viziunea regizorală, apetența pentru comedie a distribuției (Silviu Biriş, Magda Catone, Ozana Barabancea etc) și ritmul nebun vor alcătui împreună un spectacol în adevăratul sens al cuvântului. „Mi-am propus să fac o comedie clasică, de care să se poată bucura întreaga familie și cred că, împreună cu colegii mei, actorii din distribuție, am reușit să fac acest lucru… vom oferi oamenilor o seară în care vor râde cum cred că nu au mai râs demult!” a declarat Răzvan Oprea. Bilete: 80 de lei.

TEATRU: „Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba”

PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți 14-20 februarie

Tot luni, 17 februarie, de la ora 20:00, în Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra se joacă una dintre cele mai de succes montări teatrale produse de ARCUB, inclusă în FNT și declarată spectacolul anului 2019 în urma unei anchete a revistei Dilema Veche printre criticii de teatru, Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba, după textul lui Yann Verburgh, în regia lui Eugen Jebeleanu și cu o distribuție din care fac parte Ioana Bugarin, Nicholas Cațianis, Clemence Laboureau, Ilinca Manolache, Radouan Leflahi, Claire Puygrenier și Alex Călin. „Spectacolul își propune să chestioneze tineretul european de azi, pornind de la povești intime, de la mica istorie, pentru a da relief marii istorii, pentru a vorbi despre poveștile personale, despre propriile noastre frici, bariere, limite, frontiere de depășit (…).” (Eugen Jebeleanu, regizor). Producția a făcut parte din programul Sezonului România – Franța 2019, cu reprezentații în țară și în străinătate, şi în luna martie 2020 se va juca pe scena Gallia Théâtre din Saintes și la Théâtre Cinéma din Choisy-le-Roi din Franța. Bilete: 50 de lei.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.