Mărginimea Sibiului este zona etnografică a județului Sibiu cunoscută datorită frumuseții munților Cindrel și a bujorului de munte ce înflorește în pășunile alpine. Păstoritul a fost dintotdeauna activitatea de bază a zonei, lactatele fiind cunoscute în toată țara, mai ales vestita telemea din Mărginimea Sibiului.
Se găsește în piețele din Sibiu sau, direct de la sursă, la gospodăriile din Mărginime. Poarta de intrare în regiune este Rășinari, localitatea care leagă mediul urban cu cel rural și în sens figurat, dar și la propriu prin linia de tramvai funcțională de la mijlocul secolulul XX. În mediul independent (sat liber regesc) de care s-a bucurat de-a lungul timpului, au crescut oameni cu spirit liber ca Octavian Goga și Emil Cioran.
Poți străbate și azi pe aceleași străzi pietruite în căutarea caselor în care au locuit. Te vor surprinde fațadele alipite ce formează un labirint bine organizat ce conduce spre piețe, casa de cultură sau biserici. „Biserica Veche” cu hramul Cuvioasei Paraschiva, atrage atenția în mod deosebit prin exteriorul decorat cu fresce colorate încărcate de simboluri religioase.
Pe una dintre laturile turnului vei remarca „roata vieții”, o reprezentare ce te va pune pe gânduri, și despre care vei afla mai multe data viitoare. #SibiuTourism
(c) Rebekka Bernetic