Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/02/2020
Artă & Cultură

3 TO DO de Răzvan Sădean

Răzvan Sădean De Răzvan Sădean
Comentarii 3 TO DO de Răzvan Sădean Share 3 TO DO de Răzvan Sădean


 

colectiv

După premiera mondială de la Veneția și proiecții în cadrul unor festivaluri prestigioase, precum TIFF – Canada și Sundance – SUA, filmul ”colectiv” se vede în avanpremieră la Sibiu, în prezența echipei de producție și a protagoniștilor, miercuri, 19 februarie, de la ora 18, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”. Filmul spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului. Este un film despre sistem vs. oameni, adevăr vs. manipulare, interes personal vs. interes public.

 

Moș Nichifor

Cel mai bine cotat actor român la Hollywood, Marcel Iureș, revine pe scena sibiană cu spectacolul de teatru ”Moș Nichifor”, luni, 17 februarie, de la ora 19, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”. Spectacolul în regia lui Alexandru Dabija, aduce pe scenă confruntarea dintre două generații, întâlnirea între două feluri diferite de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă și una modernă, agresivă. Spectacolul e realizat după ”Moș Nichifor Coțcariul” de Ion Creangă, povestire publicată în anul 1877, iar farmecul lui vine din desele discuţii cu subînţeles și din grimasele care spun cu totul altceva decât vorba. Alături de Marcel Iureș va juca și Ruxandra Maniu. Prețul biletelor variază între 80 și 180 lei.

 

Amurg. În numele bucuriei

Vineri, 28 februarie, începând cu ora 19, Teatrul de Balet Sibiu prezintă două spectacole la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”. E vorba despre ”Amurg” și ”În numele bucuriei”. Spectacolul ”Amurg”, a cărei coregrafie o semnează Sandra Mavhima, îndeamnă publicul spre introspecție, spre regăsirea de sine prin curajul de a ieși din tipare. ”În numele bucuriei”, în coregrafia lui Angel Martinez Sánchez, e un dans tradițional spaniol inspirat din genul zarzuelei, în care alternează scenele vorbite cu momente muzicale și cu numere de dans, făcând publicul părtaș la o mare celebrare a bucuriei vieții. Ambele coregrafii au un mesaj optimist, dar punerea în scenă diferă fundamental.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.