Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/01/2020
Muzică

SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie Share SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie


Pentru amatorii de muzică live, propunerile noastre pentru aceste zile şi nopţi sunt:

ANTI-FLAG
Quantic Club (sâmbătă 01 februarie, 19:00)

 SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie

Anti-Flag, trupa americană de Punk Rock fondată în 1988 în Pittsburgh de către vocalistul/chitaristul Justin Sane împreună cu bateristul Pat Thetic este binecunoscută pentru militantismul în favoarea respectării drepturilor omului şi a suportului pe care îl dă unor organizații precum Amnesty International, Greenpeace, PETA sau mişcării socio-politice stângiste Occupy. Acuzați de concetățeni că ar fi anti-americani, Sane & Co., a căror simbol este o stea în 5 colțuri formată din arme militare de tip M16 cu țevile rupte (LP-ul Mobilise), au explicat că pentru ei Anti-Flag înseamnă anti-război şi anti-inechitate socială şi economică… dar asta nu i-a împiedicat să semneze un contract cu unul din majorii din showbiz, RCA Records.

Punkerii vin la Bucureşti cu noul album, 20/20 Vision, primul după American Spring şi American Fall din 2015 şi, respectiv, 2017. În deschidere: E.M.I.L.

STORYTELLERS
Green Hours (duminică 02 februarie, 20:00)

 SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie

Muzici și povești din istoria Blues-ului, „povestite” la muzicuță și chitară de către Marcian Petrescu și Mihai Tacoi, altfel spus, Storytellers, într-un proiect Acoustic Blues care readuce pe scenă o serie de piese legendare de la Sonny Boy Williamson, Leadbelly, Animals, Sonny Terry & Brownie McGhee, Big Bill Broonzy, Little Walter, Muddy Waters, etc, dar şi câteva piese de-ale lui Marcian, în limba română, dar într-o haină orchestrală inedită. Marcian Petrescu este cotat în prezent drept cel mai bun cântăreţ la muzicuţă din Blues-ul românesc şi are la activ 4 albume de studio, cel mai recent fiind Drifting Blues din 2018. Mihai Tacoi este unul dintre cei mai buni chitariști din tânăra generație, fluent atât în blues cât și în muzica de tip rock și rock alternativ.

ALINA CIOLCĂ
Teatrul Naţional Bucureşti (luni 03 februarie, 20:00)

 SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie

Întuneric și lumină: incursiuni în cântul vlah de-a nordul și de-a sudul Dunării, un concert conceptual de folclor reinterpretat “altfel” la Sala Pictură a TNB. Alina Ciolcă (voce), acompaniată de Adrian Chepa (percuție, bass, drâmbă) și Bogdan Bîngă (chitară electrică), (re)interpretează cântări tradiționale în diferite graiuri românești nord-dunărene și în aromână, meglenoromână și istroromână, punând în valoare un patrimoniu muzical al romanității orientale reunite și reconstituite, redate istoric sub conceptul generic  de “vlah”. Invitați: Grigore Leșe,  Ansamblul de dansuri și cântece tradiționale megleno-române Altona, Cristian Chiriac (Iarba Fiarelor), actrița Anca Constantin.

LARA FABIAN 
Sala Palatului (luni 03 februarie, 19:30)

SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie

Evenimentul este programat după ce, în luna noiembrie, artista Pop și-a anulat din cauza unei boli cele două spectacole de la București. Concertul face parte din cadrul 50 World Tour, turneu ce promovează Papillon, al 14-lea material de studio din carieră și al 10-lea album în limba franceză, şi marchează aniversarea a 50 de ani – i-a împlinit pe 9 ianuarie – ai Larei Fabian, dar și a peste 30 de ani de carieră. Straniu este însă faptul că nici site-ul oficial sau contul de FB al artistei și nici portaluri precum songkick.com (ce anunţă de altfel concertele Robin and The Backstabbers din 05.02, Viţa de Vie și Şuie Paparude din 06.02), nu amintesc nimic de sosirea Larei la noi între cântările ei de la Atena (01.02) și Paris (05.02). Probabil pentru că au rămas valabile biletele din noiembrie. Probabil.

IMPLANT PENTRU REFUZ
Control Club (joi 06 februarie, 20:30)

SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 31 ianuarie-06 februarie

Cu Safari Sky în deschidere, trupa timişoreană de Alternative-Rock Implant pentru Refuz, care aniversează 25 de ani de existenţă, concertează în cadrul turneului de promovare al celui mai nou album, SubRadar. Un nou videoclip şi single vor fi lansate cu ocazia acestui show special. SubRadar, albumul IPR cu numărul 9, cuprinde în totalitate piese realizate în colaborare cu artişti dragi şi prieteni apropiaţi: Adrian Despot (Viţa de Vie), Cătălin Chelemen (Coma), Nik Făgădar (Luna Amară), Bean (Subcarpaţi, Şuie Paparude), Junkyard (ROA), DJ Hefe (Coma), Dan Byron (Byron), Andrei Robin Proca (Robin And The Backstabbers), Laura Brat (Partizan, Grey Matters), pianistul Teo Milea, Dora Gaitanovici, precum şi Daria Elena, tânăra câştigătoare a concursului “Căutăm Vocal”.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.