Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/01/2020
Artă & Cultură

PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți 31 ianuarie -06 februarie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți  31 ianuarie -06 februarie Share PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți  31 ianuarie -06 februarie


Iată care sunt recomandările noastre:

TEATRU: “LUNA” (Premieră naţională)

PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți 31 ianuarie -06 februarie

Pe 5 februarie de la ora 19:30, la ARCUB va avea loc avanpremiera spectacolului Luna de Koharu Kisaragi, una dintre cele mai relevante voci ale dramaturgiei japoneze contemporane. Distribuția, care reunește trei generații de actori, este alcătuită din Laila Abdel Hafiz, Marius Ursu, Maria Radu, Valentin Corneanu, Ana-Maria Bercu, Nicu Rotaru, Ruxandra Bălașu, iar regia este semnată de Marcel Top. Cunoscut pentru spectacolele sale neconvenționale, regizorul surprinde și de această dată, construind o imagine poetică a apocalipsei, în care dărâmarea lumii interioare devine metaforă pentru o planetă în pragul dezastrului, iar viața pare să își urmeze cursul ei mărunt, în ciuda faptului că sfârșitul pare a fi aproape. Luna este un spectacol-metaforă care vorbește, cu un umor amar și sensibilitate, despre iubire, alienare și singurătate, într-o societate distopică în care oamenii pot fi dați afară din propriile vieți. Fără excese sau patetism, spectacolul ne prezintă un viitor nu tocmai improbabil. Din contră… Bilete: 40 de lei.

CONCERT SIMFONIC: Elisabeth Leonskaja | ‚Beethoven 250’

PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți 31 ianuarie -06 februarie

Ateneul Român găzduiește pe 6 februarie, de la ora 19:00, concertul Orchestrei simfonice a Filarmonicii George Enescu având-l la pupitru pe Horia Andreescu și solistă pe „ultima doamnă a școlii sovietice”, celebra pianistă Elisabeth Leonskaja, câștigătoare în 1964, la doar 18 ani, a Premiului I la Secțiunea Pian a Concursului Internațional George Enescu“Când ai 18 ani și primești primul bilet spre viață, sigur că rămâne în memorie. Bucureștiul este frumos în sine și l-aș fi iubit oricum. Însă pentru că am avut asemenea experienţe și asemenea amintiri, orașul e pentru mine ca un jalon. De aceea, revin aici de fiecare dată cu foarte multă plăcere”a declarat artista la una dintre participările sale ulterioare în cadrul Festivalului. Concertul de la Ateneu, desfășurat sub egida Beethoven 250, va avea în program exclusiv lucrări ale marelui compozitor, Uvertura EgmontConcertul nr. 2în si bemol major, pentru pian și orchestră, op. 19, și Simfonia nr. 4în si bemol major, op. 60.

DANS CONTEMPORAN: „Babel” @ LINOTIP

PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți 31 ianuarie -06 februarie

Joi, 6 februarie, de la ora 20:00LINOTIP – Centru Independent Coregrafic programează Babel, spectacol de dans contemporan conceput şi coregrafiat de către Arcadie Rusu despre iluzia stabilităţii, despre omul contemporan şi oraşul ca o junglă, în care fiecare organism încearcă să supravieţuiască aşa cum poate. Ce se întâmplă într-o societate când predomină dezinteresul sau când scopul principal este dus către aspiraţii personale materiale? Atunci apare dezechilibrul, iar noi ne împiedicăm zilnic de situaţii reale: cozi interminabile, spitale, birocraţii, şantiere, farmacii, mentalităţi, forme de comunicare, ieşit din fire şi scăpări de sub control. Totuşi prin toate acestea se scurge mereu speranţa, care îl face pe om să meargă mai departe, să găsească mereu balansul, să danseze. Bilete: 50 de lei.

TEATRU: „Fugarii” de la Odeon
PERFORMING ARTS | Propunerile Zile și Nopți 31 ianuarie -06 februarie

foto: Mihaela Marin

Joi, 6 februarie, ora 19:00Sala Majestic a Teatrului OdeonFugarii, un spectacol al lui Alexandru Dabija… după Cehov, în care regizorul îşi găseşte inspiraţia în nuvelele şi povestirile faimosului dramaturg rus, de la Împărţirea femeiască sau La conac până la Ariadna şi Soţia, din care construieşte ţesutul muscular artistic pe scheletul reprezentat de Povestea unui necunoscut… aşa cum a făcut-o deja în Viforul său de la TNB cu textul lui Barbu Delavrancea pe care l-a completat cu fragmente de scrieri ale lui Ion Neculce sau Dimitrie Cantemir şi continuă să o facă în această stagiune, în tandem cu Cătălin Ştefănescu, la Teatrul de Comedie, prin Afară, departe, pe câmp, unde brodează ludic pe marginea biografiei ‚interioare’ a avangardei literare româneşti. Dincolo de controversele generate de această formă de expresie teatrală, Fugarii reprezintă deopotrivă o comedie antrenantă de ansamblu şi un set de recitaluri actoriceşti individuale remarcabile oferite de Pavel Bartoş, Alexandru Papadopol, Mihai Smarandache, Mihai Damian, Cezar Antal, Alina Berzunţeanu, Dorina Lazăr, Mihai Damian, Cezar Antal şi Ruxandra Maniu. Bilete: 20/40 de lei.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.