Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/01/2020
Eat & Drink

”Mâncarea rurală – o experiență musai” de Cristian Cismaru

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii ”Mâncarea rurală – o experiență musai” de Cristian Cismaru Share ”Mâncarea rurală – o experiență musai” de Cristian Cismaru


În curând lansăm, pentru a treisprezecelea an consecutiv, lista noastră devenită deja clasică de evenimente de cultură gastronomică din satele din sudul Transilvaniei. După ce în 2019 asociația My Transylvania a sărbătorit titlul de regiune gastronomică europeană și am organizat cu această ocazie 56 de evenimente în satele din regiune, anul acesta vă propunem câteva experiențe menite să vă atragă și mai mult în sate.

Pentru aceasta inaugurăm o serie nouă de evenimente denumită frumos Musai Experience. Ideea ei de bază este vizitarea unui singur sat timp de trei zile, adică o experiență tip slow living, slow travel și slow food. Subtitlul e și mai sugestiv: Fain & Dine în Transilvania și Carpați – weekenduri active în familie, pe poteci și ulițe. Ce facem așadar concret:

#slowliving #weekendDeBucurie – tot ce facem e tihnit, ne adresăm oamenilor cu pasiuni care vor să își petreacă timp cu familia într-un singur loc, avem atât de multe lucruri de descoperit într-un singur sat. 

#viitorprineducație – învățăm împreună și ne adresăm celor activi: copii, tineri, familii cu copii, seniori

#FainăComunitate – ne petrecem timpul cu gazdele noastre din sat,  ca. 2 săptămâni în pregătiri, 3 zile cu oaspeți. Reconstruim comunități mici și creăm prespective celor care rămân în sate sau încercăm să atragem populație nouă care să se implice activ în comunitate. Muncim cu ei împreună la un proiect ușor de înțeles care include: agricultură la scară mică și ospitalitate (turism și gastronomie).

#creștemLocal, #eatlocal – promovăm resursele locale care trebuiesc regenerate, reanimate și promovate: natură și mâncare, oameni și meșteșugurile lor.

Ne bucurăm de oaspeți activi fizic și social care își doresc să se conecteze cu natura și cultura locală: familii cu copii, tineri entuziaști, cupluri îndrăgostite, seniori dedicați – mai precis, ne adresăm tuturor care prețuiesc natura, satele și munții din România. Ne adresăm îndeosebi celor care prețuiesc și au grijă de resursele locale, vor să împiedice risipa și au o motivație ecologică și de protecție a mediului. 

Avem grijă să avem un impact minim asupra mediului iar slow travel înseamnă, în cazul nostru, că venim cu trenul, facem activități nemotorizate și nu lăsăm urme. În schimb, încercăm să avem un impact mare în comunitate și să deschidem noi perspective celor din satele vizitate. Nu în ultimul rând, învățăm împreună cum funcționează satele și ne educăm copiii sau prietenii în spiritul unei dezvoltări durabile. Ne gândim cum să ajutăm sau chiar să ne implicăm câteodată 😉

Așadar ne vedem în sate și în 2020?

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.