Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

10 detalii surprinzătoare despre Mark Manson, autorul bestsellerului internațional „Arta subtilă a nepăsării”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 10 detalii surprinzătoare despre Mark Manson, autorul bestsellerului internațional „Arta subtilă a nepăsării” Share 10 detalii surprinzătoare despre Mark Manson, autorul bestsellerului internațional „Arta subtilă a nepăsării”


Are doar 35 de ani, dar de numele lui sunt legate două dintre cele mai de succes cărți motivaționale din ultima vreme: Arta subtilă a nepăsării și Arta subtilă a disperării, apărute și la noi la Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei.

10 detalii surprinzătoare despre Mark Manson, autorul bestsellerului internațional „Arta subtilă a nepăsării”

Deși pentru mulți succesul uluitor al lui Manson – concretizat în milioane de exemplare vândute, milioane de cititori pe blogul său și sute de săptămâni petrecute în topul celor mai bine vândute cărți – pare a fi unul venit peste noapte, autorul a declarat că tot ceea ce trăiește în prezent s-a datorat unui pas făcut cu 9 ani înainte de a fi pe un asemenea val.

10 detalii surprinzătoare despre Mark Manson, autorul bestsellerului internațional „Arta subtilă a nepăsării”

Cât de mult muncește un om atât de cunoscut? De câte ori se îndoiește de ceea ce face? Care au fost momentele care au făcut ca viața să i se separe între „înainte” și „după”? Ce experiențe l-au marcat? Iată 10 lucruri pe care merită să le știe fiecare fan al său:

 1. Când era adolescent, un prieten al lui s-a înecat, iar această întâmplare i-a marcat viața și deciziile luate ulterior despre felul în care și-a propus să și-o trăiască.
 2. Și-a dat demisia de la primul lui loc de muncă în doar două luni pentru a-și deschide propriul business.
 3. A vizitat peste 60 de țări și vorbește trei limbi.
 4. A fost falit de nenumărate ori și a fost nevoit să-și ducă traiul pe canapeaua prietenilor.
 5. A început să scrie din dorința de a se salva pe sine, în primul rând. A făcut asta cu mult curaj, onestitate și asumare și a venit cu o abordare total opusă cărților motivaționale clasice.
 6. Când isteria creată de cărțile lui l-a făcut să-și dea seama că scrisul trebuie să fie unica lui preocupare, Mark Manson a pus întreaga responsabilitate a blogului său pe umerii echipei sale. În doar 18 luni, veniturile afacerii au crescut cu 300%. Amuzat, scriitorul recunoaște că inclusiv asta i-a provocat o criză existențială: „Propria mea echipă nu are nevoie de mine”, își amintește că a gândit în acel moment.
 7. În prezent, blogul lui are peste un milion de cititori lunar. Ce e uimitor este că 500.000 de oameni sunt abonați și plătesc pentru conținutul generat de Manson.
 8. Deși publicul evenimentelor la care participă este predominant feminin – două treimi, bărbații sunt cei care îl abordează la finalul prezentărilor și îi mărturisesc cât de mult le-a schimbat viața prin intermediul cărților sale.
 9. Pune mare preț pe titluri și investește enorm de mult timp în căutarea lor. Doar pentru ultima lui carte a venit cu aproape 50 de propuneri. „Dacă tu nu ești entuziasmat de ceea ce scrii, atunci nimeni altcineva nu va fi”, crede Manson.
 10. Fiecare carte scrisă a implicat aruncarea la gunoi a altor două sau trei. Manson spune că asta este inevitabil, pentru că odată ce se apucă de scris, își dă seama cu adevărat despre ce vrea să scrie.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.