Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

”Salut Sibiu” de Cristina Bălău

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Salut Sibiu” de Cristina Bălău Share ”Salut Sibiu” de Cristina Bălău


De obicei, la final de an oamenii se gândesc la lucrurile pe care le-au făcut în cele 12 luni care tocmai au trecut și visează la lucruri imposibile pe care și-ar dori să le facă sau să le aibă. Totul ține foarte puțin, pentru că la doar câteva zile după debutul noului an, este ca și cum toate acele promisiuni făcute pentru sine parcă nici n-ar fi fost. Și uite-așa se face că dieta aceea minune a fost ținută fix trei zile, faptele bune au durat tot atât, iar zâmbetul sincer a fost înlocuit de cel crispat… cam cum se întâmplă și cu politicienii în campaniile electorale și imediat după.

Ah, că tot veni vorba… în 2020 avem din nou alegeri. Nu știu dacă v-ați dat seama, dar în ultima vreme s-au tot întâmplat tot felul de lucruri. Ni s-a schimbat guvernul, a fost reales președintele României, oamenii au început să iasă mai puțin în stradă. Se mai dau unele altele pe la cetățeni, se mai taie de unde s-a dat prea mult până acum, se schimbă câte o lege pe aici, pe acolo, prin punctele esențiale. Desigur, fără să se modifice, de fapt, prea multe.

Ce-ați spune ca pentru anul următor să vă promiteți cel mai simplu și natural lucru din lume? Promiteți-vă că o să votați. Că nu o să uitați prin ce am trecut cu toții în ultimii ani și cât de rău ne-am simțit – ca după o beție cruntă din cauza căreia am tras zile la rând. Promiteți că o să vă documentați înainte să mergeți la vot.

Bineînțeles, nu pot să vă las fără să vă rog să zâmbiți larg înainte să îi închideți ușa lui 2019 și să îl poftiți pe 2020 cu brațele deschise. Zâmbiți! Pentru că ați supraviețuit. A mai trecut un an și acum, la final, ne e în sfârșit bine și suntem veseli, vom putea țuguia buzele către cineva drag în noaptea dintre ani, vom ciocni un pahar și a doua zi o vom lua de la capăt. Pentru că putem!

La mulți ani!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.