Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

Mădălina Pavăl, Oamenii se fac dor – un album despre identitate și regăsire

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mădălina Pavăl, Oamenii se fac dor – un album despre identitate și regăsire Share Mădălina Pavăl, Oamenii se fac dor – un album despre identitate și regăsire


 

 

 

 

Primul album al Mădălinei Pavăl, Oamenii se fac dor, alături de videoclipul-cadou Te cuprind, sunt acum disponibile pe canalul de Youtube Mădălina Pavăl Oficial.

 

Prin acest concept, Mădălina și muzicienii cu care colaborează au adus în contemporan șapte doine despre dor, ce ne vor face să reevaluăm raportul cu tradiția, folclorul și ce mai înseamnă ele astăzi pentru identitatea noastră fragilă – dor de România, dor de casă, dor de oamenii dragi sau dor de noi înșine.

Pentru Mădălina Pavăl, dorul și doina nu-s doar vorbe-n vânt menite sa stârneasca sentimente patriotice – acest album este un proiect despre noi, cei care am uitat de noi, dar vrem să ne redăm nouă.

 “ Oamenii se fac dor cântă povestea mea și a ta, și a ta, și a ta, și a ta. Cântă povestea așa cum e a fost ea “scrisă” de fiecare dintre noi. Și cum o scriem mai departe, zi de zi, dor cu dor”, spune Mădălina.

 Mădălina Pavăl, Oamenii se fac dor – un album despre identitate și regăsire

Inspirate din partituri vechi moștenite de la Dimitrie Cantemir, Anton Pann, George Enescu sau Béla Bartók, dar mai ales din experiențe intime bucovinene (versurile sunt scrise chiar de ea), Mădălina Pavăl vine cu interpretari subtile și eclectice ale doinei care te fac să te scufunzi în fotoliu, să închizi ochii și să te lași dus în călătoriile enigmatice ale emoției. Doinele ei, spre deosebire de cele tradiționale, care se cântă acappella și se transmit prin viu grai, implică orchestrații complexe, onirice, levantine, bizantine, baroce, cu arome de jazz și beat-uri de azi.

Mădălina Pavăl, Oamenii se fac dor – un album despre identitate și regăsire

“Uneori ne e dor de o stare. De un el. Sau de o ea. De copilărie. De primul sărut. Sau ultimul. De bunici. De școală. De acasă. De părinți sau de prietenii plecați să își facă un rost și o viață departe de noi. Oamenii se fac dor conține 7 piese, dar nu sunt despre tristețe. Dorul românesc e ceva doar al nostru. Dar ce bucurie că avem oameni și lucruri de care ni se fac dor. Iar uneori, noi suntem dorul altor oameni. Bucurați-vă de dorurile voastre! Ele vin doar ca să vă spună că sunteți pe drumul cel bun -iubim, trăim, suferim, cădem, ne ridicăm și dansăm!”, mai povestește Mădălina pe Facebook.

Albumul Oamenii se fac dor a fost lansat alături de Orchestra de Barockeri pe data de 28 noiembrie, la Sala de Operă a Conservatorului din București și poate fi ascultat în întregime pe Youtube.

   Mădălina Pavăl, Oamenii se fac dor – un album despre identitate și regăsire

Parteneri media: Hit Music Channel, Radio Guerrilla, Agerpres, ziare.com, Romania Journal, Liternet, Observator Cultural, Life, Infomusic, Iconcert, Un site de muzică, PRwave, Iqool, România Pozitivă, 4arte, Catchy, Acasă, Urban, Zile și Nopți, Goingout, Bucharest Guide, Pro București, Inoras.ro, Coțofana Urbană, Bucureșteni, Feeder.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.