Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

Interviu cu Carmen Chindriș, președintele asociației Sus Inima: ”A fost un an extraordinar”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Interviu cu Carmen Chindriș, președintele asociației Sus Inima: ”A fost un an extraordinar” Share Interviu cu Carmen Chindriș, președintele asociației Sus Inima: ”A fost un an extraordinar”


Asociația Sus Inima a avut numeroase realizări anul acesta – de la deschiderea Centrului de suport pentru pacienți oncologici și a Casei Sus Inima, până la crearea unei echipe minunate care lucrează împreună pentru ca asociația să reușească să își îndeplinească scopul în cel mai eficient mod. Am stat de vorbă cu Carmen Chindriș, președintele asociației sibiene, despre activitatea din 2019 și dorințele pentru 2020.

 

Cum a fost anul 2019 pentru asociația Sus Inima?

A fost un an extraordinar. A fost anul în care, în sfârșit, după ce ne-am pregătit atât, i-am dat drumul. Eu am vorbit cu foarte mulți oameni, dintre care până la urmă aproape toți ne-au ajutat. Lu a scris o grămadă de proiecte ca să putem finanța ce facem, părintele Necula ne-a fost alături cu sfaturi, idei și cred că s-a și rugat deseori să reușim. A fost și greu, zilele au fost lungi, alergătura multă, birocrația uneori infinită – nici nu-mi vine să cred că a trecut aproape un an întreg și că am reușit să facem chiar mai mult decât am crezut inițial.

 

Care au fost cele mai importante realizări ale asociației?

Cea mai mare realizare, în afară de cea evidentă – deschiderea Centrului de suport pentru pacienți oncologici și a Casei SUS INIMA – este faptul că avem o echipă care chiar funcționează. Cum zicem noi destul de des, „cineva acolo sus ne iubește”. Anca este navigatorul nostru oncologic, omul nostru de încredere – are răbdare infinită, este caldă și veselă și lucrează cât 3. Iar Doamna Tina sau dna. T, lucrătoarea noastră socială, este cea care este în fiecare zi lângă beneficiarii Casei Sus Inima, cu o vorbă bună. Sunt niște oameni fantastici lângă care e mult mai simplu să faci orice, pentru că știi că ei sunt acolo, pregătiți de „pick-up”. Pentru că beneficiarii noștri se luptă singuri cu boala lor, uneori nu au nevoie decât exact de asta – un mic imbold, o vorbă bună, o îmbrățișare, o cană de cafea sau de ceai. Bun și mai avem minim o duzină, colaboratorii noștri de nădejde. Nici nu m-aș fi gândit că vom avea o echipă așa mare până la sfârșitul anului.

 

Ce planuri aveți pentru anul 2020?

Pentru 2020, în primul rând ne dorim să reușim să putem continua cu ce am început, așa că prin intermediul acestui interviu rugămintea noastră spre întreaga comunitate este de a sprijini asociația. Primul pas va fi să mai găsim o locație, pentru a extinde Casa SUS INIMA, pentru că pare să devină neîncăpătoare încet-încet, ne gândim să dezvoltăm o inițiativă de sprijin la domiciliu pentru bolnavii oncologici și, de ce nu, o ambulanță oncologică. Depinde dacă reușim să obținem finanțări pe unele proiecte, dacă reușim să definim parteneriate publice locale care să ne permită să ajungem la implementarea unor asemenea proiecte de anvergură și pionierat, dar în mod cert foarte benefice pentru comunitatea noastră.

 

Mulțumim pentru această perspectivă, dar spune-ne cum vede Carmen-omul toate lucrurile acestea?

Eu văd omenirea ca pe un organism mare, cu peste 7 miliarde de celule. Dacă o celulă se îmbolnăvește, îmi doresc să găsim variante de vindecare, pentru a nu îmbolnăvi și alte celule, ci celulele sănătoase să lupte pentru a avea organe sănătoase. Asta e datoria noastră, a tuturor. Până acum suntem mulți care am răspuns pozitiv și ne-am unit forțele să ne facem treaba bine pentru ca acest organism micuț din comunitatea noastră să poată să se vindece.

 

Ce mesaj aveți să le transmiteți tuturor celor care v-au fost alături anul acesta?

Vrem să mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături. Sunt atât de mulți, mi-aș dori să numesc fiecare om care s-a implicat – vom face o pagină dedicată pe site, unde toți donatorii și partenerii vor fi menționați. Deși nu este suficient ca să exprime, de fapt, recunoștința pe care o avem pentru ei. E foarte important să se înțeleagă că SUS INIMA e o asociație care se bazează 100% pe donații. Chiar fiecare leu contează.

Pentru donații se poate folosi IBAN-ul asociației (RO59BTRLRONCRT0329488001) – Paypal (susinimasibiu@gmail.com), urma de donații #susinima, proaspăt instalata la noul Promenada Mall, puteți redirecționa 2%. Noi, în primele luni de asta ne ocupăm, așa că dacă vreți să ne ajutați, sunați-ne sau scrieți-ne pe Facebook și venim noi să vă ajutam să ne ajutați.

 

Interviu realizat de Cristina Bălău

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.