Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

#hailațară #județulSibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii #hailațară #județulSibiu Share #hailațară #județulSibiu


Spre sfârșitul anului am încheiat călătoria noastră pe „Drumul naturii” în Valea Hârtibaciului, universul satelor caracterizate de diversitate etnică și culturală, de împletirea organică a arhitecturii și istoriei cu mediul înconjurător.

Trecutul rămâne o poveste frumoasă reinterpretată și reinventată pentru ca generațiile ce vor urma să se poată încă bucura de moștenirea culturală și spirituală. Cetățile bisericești invită oaspeții la evenimente cât se poate de actuale iar meșterii redeschid porțile atelierelor pentru a duce mai departe bucuria creării.

Diversitatea și bogăția naturii se reflectă și în gastronomia regiunii plină de arome și culori ce așteaptă să fie redescoperite, gustate, păstrate în memoria papilelor gustative. Continuăm explorarea județului Sibiu spre o lume magică, un alt ținut de poveste cu noi povești despre munte, oameni și comunități ce au reușit să-și păstreze identitatea autentică de secole: Mărginimea Sibiului.

Aici obiceiurile și tradițiile rămân un mod de viață și într-un prezent cât se poate de modern, demonstrând că adevăratele valori se păstrează în conștiința oamenilor.

De sărbători tinerii se pregătesc pentru întâlnirea cetelor de juni ce are loc în 28 decembrie la Săliște, iar mamele aranjează costumele „craiilor” și „irozilor” pentru copiii ce vor interpreta în bisericiă de Crăciun scenetele despre nașterea Domnului.

Manifestările continuă cu ocazia anului nou când în fiecare localitate se practică ritualuri străvechi de trecere în noul veac. Curioși de ce urmează?

Rămâneți aproape!

#sibiutourism

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.