Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

„5GANG: Un altfel de Crăciun”: de la idee la premiera pe marile ecrane în doar 6 luni

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „5GANG: Un altfel de Crăciun”: de la idee la premiera pe marile ecrane în doar 6 luni Share „5GANG: Un altfel de Crăciun”: de la idee la premiera pe marile ecrane în doar 6 luni


150 de actori si figurație specială dau viață personajelor care iarna aceasta aduc pe marile ecrane filmul de comedie „5GANG: Un altfel de Crăciun”, o poveste de sărbători pentru toată familia și debutul regizoral al lui Matei Dima.  

„5GANG: Un altfel de Crăciun": de la idee la premiera pe marile ecrane în doar 6 luni

De la ideea scenariului și până la marea premieră în cinematografe de pe 27 decembrie, filmul de comedie „5GANG: Un altfel de Crăciun” a luat formă  în șase luni.

Povestea filmului a plecat de la visul lui Matei Dima, cunoscut publicului ca BRomania, de a aduce ceva fresh pe piața românească de divertisment.

„În timp ce eram pe platoul din Statele Unite pentru filmul „Miami Bici”, alături de Codin Maticiuc, mi-a venit ideea pentru filmul „5GANG: Un altfel de Crăciun”. M-am întors în țară și am început imediat să îl scriu alături de Vali Dobrogeanu și Radu Alexandru. Am început în vară și sunt bucuros că pe 27 decembrie va fi în în toate cinematografele”, spune Matei.

„5GANG: Un altfel de Crăciun": de la idee la premiera pe marile ecrane în doar 6 luni

Castul filmului însumează 150 de actori si figurație specială, iar din distribuție fac parte unii dintre cei mai urmăriți creatori de conținut din țară și actori cunoscuți, precum Cosmin Nedelcu (Micutzu), Laura Giurcanu, Julia Marcan, Dorian Popa, Vali Dobrogeanu, Cristina Almășan, Irina Deaconescu și Skivo.  

În total, filmările pe platou au durat 17 zile, dintre care 3 filmări au fost făcute noaptea, de la 7 seara la 7 dimineața. Scena care a însumat cele mai multe duble a fost cea în care polițiștii, jucați de BRomania și Vali Dobrogeanu, apar la final și rezolvă cazul: scena a înregistrat în total 12 duble.

„5GANG: Un altfel de Crăciun": de la idee la premiera pe marile ecrane în doar 6 luni

După cum povestesc cei doi, această scenă s-a tras de mai multe ori pentru că era one shot, în două încăperi diferite, ceea ce necesita coordonare perfectă între actori, fără ca aceștia să se vadă unul pe altul.

„5GANG: Un altfel de Crăciun": de la idee la premiera pe marile ecrane în doar 6 luni

În perioada Crăciunului, Selly care tocmai l-a cunoscut pe Corneliu Carafă (jucat de Micutzu), dispare subit. Colegii lui, care întâi se gândesc să îl înlocuiască, își dau seama că ar putea fi în pericol, așa că pleacă să-l caute. La puțin timp după ce îl găsesc, ajung si ei într-o situație dificilă. Polițiștii (jucați de Matei Dima și Vali Dobrogeanu) încearcă să rezolve misterul vloggerului dispărut, în timp ce Pain și Madălin intră într-o situație romantică destul de complicată. Selly este păzit de Helga (Laura Giurcanu), bodyguard-ul lui Carafă, și încearcă să evadeze. 

Biletele pentru „5GANG: Un altfel de Crăciun” s-au pus în vânzare online pe film.5gang.ro și filmul va avea premiera în cinematografe pe 27 decembrie.

Lungmetrajul va fi distribuit de Vertical Distribution.

Trailer:

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.