Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

Asociația Culturală REPLIKA vă invită la ”Bunica e forță!”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Asociația Culturală REPLIKA vă invită la ”Bunica e forță!” Share Asociația Culturală REPLIKA vă invită la ”Bunica e forță!”


 

 

 

 

 

 

Luni, 16 decembrie 2019, ora 19.00, Asociația Culturală REPLIKA vă invită la premiera spectacolului Bunica e forță!”.  

Bunica e forță! propune o incursiune tandră în istoriile personale ale celor care ne-au fost aproape în copilărie. Ale celor pe care le-am cunoscut, poate, doar din poveștile părinților. Ale celor despre care știm mult, puțin sau aproape deloc. Ale celor care au inventat pentru noi o lume în care anii se dau peste cap și ne fac, peste noapte, mari. Ale celor de care ne e uneori atât de dor încât ni le imaginăm copii ca să le avem mai mult timp cu noi.

Asociația Culturală REPLIKA vă invită la ”Bunica e forță!”

Bunica e forță! te invită să te întrebi:

Când s-a născut bunica ta?

Ce și-a dorit să devină când era mică?

Când a zburat prima oară?

Cine era bunica bunicii?

Bunica a fost, și ea, nepoata cuiva?

Bunica e forță! e un spectacol dedicat tuturor femeilor din familiile noastre, despre care avem nevoie să aflăm mai multe. Ca să ne descoperim. Ca să ne cunoaștem istoria. Ca să putem povesti lumea din perspectiva celor care n-au avut prea mult timp pentru visele lor. Pentru că au avut grijă de alții. De noi.

 Asociația Culturală REPLIKA vă invită la ”Bunica e forță!”

Bunica e forță! face parte din proiectul multianual Personal/Colectiv. Proiect de artă educațională, care se desfășoară la Centrul Replika în 2019 și 2020, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

În cadrul proiectului are loc intervenția culturală în școală – „Școala Bunicilor versus Școala Noastră”, prin care copiii de azi vor descoperi perspectiva bunicilor asupra ideii de școală și invers.  Astfel, se va încuraja colectarea de povești și întâmplări cu tema „școala din vremea bunicilor”, prin relaționarea directă dintre artiști și elevi în realizarea unor acțiuni performative 

Echipa spectacolului 

Text: Mihaela Michailov și Ioana Petre

Cu: Mihaela Radescu și Silvana Mihai
Regie: Ioana Petre
Scenografie: Gabi Albu
Muzică: Alex Bălă
Coregrafie: Paul Dunca
Lighting design: Radu Apostol

Durată: 50 minute
Limită de vârstă: +9

Parteneri Centrul Replika: ANBPR, Asociația pentru Branding Cultural, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională Step by Step, Teatrul Mic, Centrul Național al Dansului, Asociația Red Panda, Editura Art, Atelier de Teatru, Reactor de Creaţie şi Experiment  – Cluj, ADO, Colectiv A, ARENA, Beznă Theatre.

INTRARE este GRATUITĂ, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

 

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.