Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/12/2019
Arhiva Zile si Nopti

2.400 de spectatori au întâmpinat sărbătorile de iarnă alături de Corul Madrigal și 1.500 de copii din Programul Național Cantus Mundi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 2.400 de spectatori au întâmpinat sărbătorile de iarnă alături de Corul Madrigal și 1.500 de copii din Programul Național Cantus Mundi Share 2.400 de spectatori au întâmpinat sărbătorile de iarnă alături de Corul Madrigal și 1.500 de copii din Programul Național Cantus Mundi


 

 

 

 

Magia celor trei concerte extraordinare de Crăciun susținute pe 7, 8 și 10 decembrie, la Ateneul Român, de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a ridicat sala în picioare, în ropote de aplauze, în fiecare seară.

2.400 de spectatori au întâmpinat sărbătorile de iarnă alături de Corul Madrigal și 1.500 de copii din Programul Național Cantus Mundi

Bucuria celor peste 2.000 de spectatori de a participa la tradiționalul spectacol al renumitului ansamblu, care de peste jumătate de secol aduce spiritul Crăciunului în sufletele românilor, a dus la epuizarea biletelor în doar câteva zile de când au fost scoase la vânzare. Concertul de Crăciun al Corului Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, va fi transmis pe postul de televiziune Digi 24 în seara de Crăciun, 25 decembrie, începând cu ora 22:00.

 „Mă bucur că am avut privilegiul de a participa la concertul Corului Madrigal. Ceea ce am văzut și ascultat a fost incredibil: pe de o parte, este vorba despre calitatea și puritatea sonorității ansamblului, iar finalul, acel moment extraordinar când sute de copii au pătruns în sală și au cântat alături de cor, a fost extrem de emoționant. O idee minunată și un eveniment de Crăciun încântător care m-au impresionat incredibil de mult”, a declarat Michèle Ramis,  Ambasadorul Republicii franceze în România.

Eleganța festivă a decorului – șase brazi au străjuit clădirea Ateneului Român și alți trei s-au aflat în interior, împodobiți în aceeași manieră rafinată – cât și propunerea celor mai emoționante lucrări specifice sărbătorii Nașterii Domnului, selectate atât din repertoriul clasic românesc, de inspirație folclorică sau religioasă, dar și pagini muzicale internaționale, din registrul modern, interpretate în premieră de un ansamblu coral românesc au îmbrăcat în haine de sărbătoare cele trei concerte extraordinare de Crăciun.

Concertul de Crăciun al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este cel mai longeviv și consecvent eveniment cultural din România. De 56 de ani, în fiecare lună decembrie, Corul Madrigal aduce Crăciunul în casele românilor. Vă invit ca în preajma sărbătorilor de iarnă să încercăm să lăsăm grijile deoparte, să ne adunăm în jurul bradului alături de sunetul Madrigalului și vocile copiilor din Programul Național Cantus Mundi și să ne bucurăm de lumina pe care ne-o aduce nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Corul Madrigal și echipa Cantus Mundi vă urează Sărbători fericite!”Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin

Atmosfera de poveste a celei mai dragi sărbători, Crăciunul, recreată pe scena Ateneului Român prin sunetul îngeresc al Corului Madrigal – pe 7 și 8 decembrie, dirijat  de Anna Ungureanu, iar pe 10 decembrie de Cezar Verlan, dirijorul secund al ansamblului –  a fost întregită prin prezența a 1.500 de mici coriști din Programul Național Cantus Mundi. Sosiți din toată țara, copiii, coordonați de Cezar Verlan și Lăcrămioara Pauliuc, au întâmpinat publicul în fiecare seară în pauza concertului cu o surpriză muzicală, iar în sala Ateneului, la finalul spectacolului, Corul Madrigal a interpretat ultimele patru colinde alături de copii, dar și de publicul copleșit de emoție.

2.400 de spectatori au întâmpinat sărbătorile de iarnă alături de Corul Madrigal și 1.500 de copii din Programul Național Cantus Mundi

2.400 de spectatori au întâmpinat sărbătorile de iarnă alături de Corul Madrigal și 1.500 de copii din Programul Național Cantus Mundi

 

Momentele muzicale susținute de tinerii coriști din Programul Național Cantus Mundi au pătruns în casele a peste 50.000 de spectatori, fiind transmise în direct pe conturile de social media  –  Corul Madrigal și Cantus Mundi România.

Pentru Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” anul 2019 a însemnat un parcurs complex artistic și de diplomație culturală. În ianuarie, a deschis concertistic evenimentul inaugural dedicat preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. În aprilie, a lansat proiectul video „Florilegiul bizantin”, în interpretarea magistrală a Corului Madrigal și a 100 de copii din Programul Național Cantus Mundi, dirijați de Anna Ungureanu, care a fost preluat de 19 posturi de  televiziune naționale și regionale, 19 televiziuni locale și 15 posturi de radio din România. În luna mai a celebrat vizita istorică a Papei Francisc la București, susținând în fața a mii de pelerini un recital în Piața Ateneului Român, alături de coruri din Programul Cantus Mundi. Noiembrie a fost luna în care partidele de voci feminine (sopran și alto) ale Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” au susținut în Hamburg (Germania) un concert vocal-simfonic alături de Orchestra Simfonică din Hamburg, avându-l la pupitru pe maestrul Ion Marin.

 

Parteneri media: Digi 24, Europa Fm, Adevărul, agențiadecarte.ro, Agerpres, Avantaje, Bookhub, ceascadecultura.ro, I-tour.ro, femeiintendinte.ro, miscareaderezistenta.ro, movienews.ro, Revista Cariere, ziare.com, Zile și Nopți București.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate. În 2019, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a împlinit 56 de ani de activitate neîntreruptă, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.