Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Salut Timișoara | Just a perfect day… în Timișoara

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut Timișoara | Just a perfect day… în Timișoara Share Salut Timișoara | Just a perfect day… în Timișoara


Just a perfect day… în Timișoara

Hei călătorule urban, fie că Timișoara e căminul tău, fie că te afli aici doar temporar, nu strică să faci ca prietenul nostru Lou Reed, ia ceva, frământă, observă, probează și creează, fă-ți o perfect day într-un oraș care mixează ca un DJ atemporal istorie ce mustește din toate zidurile Cetății cu modern tehnologic din huburi creative, arte sobre cu improvizații geniale și sunete de trâmbițe de altădată cu post modernism muzical.

Nu ne ostenim prea tare, avem mood de weekend așa că încercarea noastră de a face o zi perfectă de petrecut în capitala Banatului pică pe data de 25, o nevinovată sâmbătă de octombrie. La drum, așadar! Cu micul dejun pus unde trebuie ar merge o cafea de specialitate pentru limpezirea gândurilor la Doppio. Până la prânz bateriile vă vor funcționa perfect pentru o vizită la Muzeul de Artă unde puteți observa pe îndelete expoziții temporare dar și permanente.

La capitolul permanențe noi ne-am opri la pictura veche bănățeană dintre 1780 și 1914. Mai e timp și pentru bisericile muzeu, fie că e vorba de Catedrala Mitropolitana, Domul Catolic sau Catedrala Sârbească. După acest periplu culturalo-spiritual merge o vizită în cea mai nouă și vibrantă parte a orașului.

Salut Timișoara | Just a perfect day... în Timișoara

Orașul din oraș, Iulius Town v-a pregătit un prânz delicios la Sova’s unde puteți experimenta bucătărie internațională cu produse de inspirație sârbească. Siesta merge cu o plimbare agale de-a lungul canalului navigabil Bega sau chiar pe apă cu vaporașul navetist. Clădirile vechi ale orașului, parcurile și terasele sunt o expoziție în aer liber a vivacității acestui oraș legendar.

Salut Timișoara | Just a perfect day... în Timișoara

Și uite că vine seara, se întunecă devreme, oferta e mare, alegerile grele. Poate un concert Taxi aniversar la 20 de ani la Filarmonică? Ori poate vreți să deveniți un devorator de publicitate la Teatrul Național Timișoara? Vă lăsăm să alegeți în liniște. Liniște din care ieșim pentru o noapte lungă la Vest Fest, e seara a doua a festivalului, se lasă cu Dub Pistols, Paraziții și mulți alții. Pe data viitoare, exploratorule urban!

Salut Timișoara | Just a perfect day... în Timișoara

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută