Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

PERFORMING ARTS | Fecioarele noastre de la Excelsior

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii PERFORMING ARTS | Fecioarele noastre de la Excelsior Share PERFORMING ARTS | Fecioarele noastre de la Excelsior


Pe 11 și 16 octombrie, la Sala Ion Lucian a Teatrului Excelsior sunt programate reprezentațiile Musical-ului Our Ladies of Perpetual Succour, regizat și coregrafiat de Răzvan Mazilu, responsabil inclusiv de selecția muzicală care se dovedește un mix eclectic de compoziții clasice (Bach, Händel, Pergolesi) și hituri pop-rock (Clapton, Beatles, E.L.O.). Electrizantul show, compus de Lee Hall și reprezentând adaptarea cărții The Sopranos al lui Alan Warner din 1998, a fost distins cu Premiul Laurence Olivier pentru ‘cea mai bună comedie nouă’ și a avut un parcurs spectaculos pe scena Teatrului Național din Londra. Spectacolul a avut premiera în România la Excelsior în vara anului 2017, la numai 2 ani de la premiera sa mondială în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Edinburgh. Our Ladies… este primul dintre cele două spectacole de Musical pe care Răzvan Mazilu le-a semnat la Excelsior, alături de recenta producție de succes Familia Addams: « Mi-am dorit o punere în scenă dinamică, cu surprize, cu energie, cu umor, dar în același timp cu imagini puternice, încărcate de poezie. O poezie „croită” pe sensibilitatea publicului tânăr de azi. Am păstrat ideea originală de band care cântă muzica live, un band alcătuit doar din fete. E un spectacol cu distribuție exclusiv feminină, fără a fi unul feminist. »

Musicalul Our Ladies of Perpetual Succour, tradus și adaptat de Carmen Stanciu sub titlul Fecioarele noastre grabnic ajutătoare, prezintă aventurile a șase adolescente frustrate sexual de la liceul catolic ‘Our Lady of Perpetual Succour’ din orășelul scoțian Oban. Vizita lor la Edinburgh, cu ocazia unei competiții corale, se transformă într-o experiență inițiatică tumultoasă care dezlănțuie impulsurile latente ale adolescenței. Our Ladies… un « Pitch Perfect meets Trainspotting », este o poveste a urgenței autodescoperirii și a explorării limitelor cu orice risc, o infuzie de tragic și (foarte mult) comic, decadență și ingenuitate, teribilism și fragilitate. Atunci când cuvintele devin de nespus intervine muzica, interpretată cu o uluitoare asumare de către cele șase actrițe: Alina Petrică (Orla), Meda Topîrceanu (Chell), Ioana Mărcoiu (Kay), Aylin Cadîr/Daniela Tocari (Manda), Oana Pușcatu (Kylah) și Ana Bianca Popescu (Fionnula). Întâmplarea face astfel că, la doar câteva zile de la premiera londoneză a filmului Our Ladies regizat de Michael Caton-Jones (Rob Roy), o adaptare ne-muzicală a cărții lui Alan Warner, primele reprezentații din toamnă de la Teatrul Excelsior cu povestea celor 6 ‘Ladies’ să facă din nou accesibil spectacolul bucureștenilor care nu au apucat încă să îl vadă. Şi ar fi păcat să n-o facă întrucât Fecioarele… de la Excelsior chiar merită atenția publicului.

Ioan Big
credit foto: Andrei Runcanu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută