Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

3 to do cu Horia Ghibuţiu în perioada 11-17 octombrie 2019

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 3 to do cu Horia Ghibuţiu în perioada 11-17 octombrie 2019 Share 3 to do cu Horia Ghibuţiu în perioada 11-17 octombrie 2019


Horia recomandă!

Vineri, 11 octombrie, ora 19.00 – Kremlinul de zahăr, la Rampa

Rampa e o chestie nouă și foarte cool: un spațiu industrial, unde era un service RATB, devine un spațiu teatral desfășurat pe patru nivele, deschis publicului bucureștean, cu scopul de a demara o stagiune într-o zonă a Capitalei lipsită de teatre pentru adulți. Iar piesa lui Vladimir Sorokin, în regia și dramaturgia lui Mihai Alexandru Ion, îi are în distribuție pe niște tineri pe care abia aștept să-i văd pe scenă vineri seara: Răzvan Răduță, Armine Vosganian, Tudor Morgovan, Adela Bengescu, Gabriel Chirilă, Maria Teodora Filip, Florin Crăciun, Ana Maria Turcu și Laur Drăgan. 

Duminică, 13 octombrie, ora 19.10 – Iona, la Teatrul Dramaturgilor Români

Am văzut „Iona” chiar la premieră, o strălucită piesă într-un act, după Marin Sorescu, în izbutita coordonare scenică a lui Victor Ioan Frunză, cu Lari Giorgescu pe post de protagonist, acompaniat minunat de Adrian Nour și Lucian Maxim, cel din urmă semnând și  tulburătoarea muzică originală (nu uit de costumele semnate Corina Boboc, o urmăresc cu simpatie, deși n-apuc niciodată să o felicit pentru modul în care conferă textilelor o linie și încă ceva, „je ne sais pas quoi” aparte). Înainte de toți, însă, e Lari Giorgescu, a cărui prestație transformă clasicul text al lui Sorescu într-un performance contemporan. Căci asta face Lari. Își trece în cont o nouă performanță pe o scenă pe care o domină cu mijloacele sale de expresie uluitor de bogate, fie că e vorba despre cele verbale, fie despre cele ale unui corp care transmite energie și emoție cât o distribuție întreagă. Veți pleca după spectacol, ca și mine, urmăriți de vorbele lui Sorescu, rostite de Giorgescu, într-un dialog cu sine: „Gata şi cu ecoul meu… – Nu mai e, s-a isprăvit. – S-a dus şi ăsta.”. Doar că Giorgescu se-ncumetă să-l contrazică pe neuitatul Sorescu: marea artă a lui Lari își găsește ecoul și-n spectacole trecute, și-n spectacole viitoare, în care acest actor trăirist face cel mai bine ce știe cel mai bine. 

Marţi, 15 octombrie, ora 20.00 – Șantierul de creație, la The Fool

Pe scurt: comedie, antren, voie bună. Şantier de Creaţie înseamnă Crowd-work (adică dialog deschis între comedianți și spectatori) cu Nea Mircea aka Micutzu, Radu Bucălae, Geo Adrian, Claudiu Popa, Bogdan Cismaş, Vlad Barbu, Bogdan Mălaele, Mane Voicu, Mukinka Chibanga, Ioana Luiza şi Dragoş Mitran. MC: Alex Şerban. Cred foarte tare în acest gen de divertisment, precum și în chestiile care se întâmplă la The Fool, un loc fain, primitor și de căutat într-o seară de marți când nu știu, zău, ce-ați avea mai bun de făcut.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută