Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

”Schimbăm lumea mâncând altfel” de Cristian Cismaru

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Schimbăm lumea mâncând altfel” de Cristian Cismaru Share ”Schimbăm lumea mâncând altfel” de Cristian Cismaru


Acum că Slow Food împlinește 30 de ani și își reafirmă manifestul Food For Change sau Mâncare pentru Schimbare vreau să menționez și eu câteva idei. Mă adresez acum mai ales restaurantelor din Sibiu și mă bucur dacă primesc câteva reacții Dar aceleași idei sunt valabile și pentru un consumator normal, așa ca mine, care încearcă măcar un pic să aibă grijă de modul cum își cumpără hrana. Așadar câteva idei, culese dintr-un parteneriat între Relais and Châteaux si Slow Food, sunt:

Folosiți ingrediente locale, de sezon, care să nu călătorească mai mult de 50 km, încercați să găsiți produse certificate organic sau la care știți cum sunt produse

Preparați mâncăruri sau meniuri vegetariene

Evitați fructe tropicale dacă vă aflați într-o zonă cu climă temperată

Reduceți cantitatea de carne pe care o consumați

Eliminați carnea din producție industrială și încercați să folosiți animale crescute liber

Consumați rase locale în loc de cele hibride sau convenționale

Evitați vita și încercați să înlocuiți aceasta cu oaie, capră, curcan

Nu consumați animale tinere care

Pentru produse importate (zahar, cafea, cacao, etc.) folosiți produse certificate ca fair trade

Promovați vinul natural (cu puțini sulfiți, fermentare naturală, intervenție minimă, organic, biodinamic, etc.)

Încercați să aplicați politică de zero risipă atât în farfurie cât și în prepararea ei

La care aș mai adăuga eu, din partea Slow Food Sibiu:

Cunoașteți-vă producătorii! Ei sunt oameni care muncesc din greu si au întotdeauna o poveste.

Trăim într-o zonă absolut fantastică care ne oferă aproape orice. Fiți mândri de ceea ce avem.

Întrebarea e așadar dacă suntem pregătiți să și aplicăm aceste principii? Și să ne facem planuri să certificăm poate chiar o astfel de activitate printr-un label local Slow Food?

Mă bucur de reacțiile voastre și aștept feedback!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută