Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Jurnal de Călătorie | ”Elafonisos, un colț de Rai” de Alexandra Cristian

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Jurnal de Călătorie | ”Elafonisos, un colț de Rai” de Alexandra Cristian Share Jurnal de Călătorie | ”Elafonisos, un colț de Rai” de Alexandra Cristian


Micuța insulă Elafonisos din Grecia este sălbatică și frumoasă, cu plaje lungi acoperite de nisip fin care pe alocuri formează dune dar mai ales, cu o mare de un verde-turquise care te lasă fără răsuflare. Ai putea crede ca ai ajuns într-o destinație exotică, departe de Europa, însă acest tablou ireal de frumos se găsește la doar 15 minute distanță de peninsula Peloponez. Știu că în Grecia sunt multe insule care ascund plaje feerice însă acum, după excursia din vară, pot afirma că plaja Simos din Elafonisos este una dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut până acum.

Fără prea multe amenajări și prea puțin atinsă de mâna omului, insula este menținută în mare parte așa cum este ea, așa cum a fost creată. Acest aspect o face atât de atractivă în rândul turiștilor aflați în căutarea unor locuri liniștite, cu peisaje de poveste.

Am ales să petrec o zi îîn Elafonisos, insula dintre Peloponez și Kythira, cu o suprafață de doar 19 mp și 300 de locuitori tocmai pentru sentimentul de libertate pe care ți-l ofera dar și pentru plajele cu nisip fin și apa în colori hipnotizante. Alte opțiuni de petrecere a timpului pe insulă nu sunt, însă nici nu prea mai ai nevoie de alte motive pentru a ajunge aici.

După ce am călătorit 15 minute cu ferry boat-ul, am parcurs câțiva kilometri cu mașina, până în zona unde se găsesc plajele. Pe drum am descoperit măreția naturii de pe aceste meleaguri. Așadar, pentru cei care își doresc confortul hotelurilor all inclusive sau al plajelor care oferă diverse facilități, insula Elafonisos, nu este o opțiune ideală.

Intreaga zi am petrecut-o la plaja Simos, amenajată cu șezlonguri și umbrele. În rest, nimic altceva, niciun restaurant, nicio terasa, duș sau toaletă. Totuși, în zona parcării, este un restaurant care servește băuturi și mâncare. Prețurile șezlongurilor pornesc de la 15 euro (2 șezlonguri și o umbrela) și ajung până la 40 euro.

Cele mai renumite plaje din Elafonisos sunt: Frango și Sarakiniko care se unesc și formează plaja Simos, Nissia și Lefki. Majoritatea turistilor sosesc aici datorită imaginii emblematice cu cele două plaje care se unesc, pentru apa transparentă și pentru plajele întinse și late.

Din port pâna la Simos, aflată în nordul insulei, este o distanță de aproximativ 4 km. În zona portului se desfășoară orășelul cu străduțe specifice Greciei, câteva magazine și terase cochete înșirate de-a lungul țărmului. Este o adevarată încântare să cinezi în acest cadru, în această atmosferă scufundată în liniște!

Pentru a ajunge în Elafonisos există varianta de a călători cu avionul până la Atena, aflată la 320 km sau până la Kalamata, la 160 km distanță. De acolo, este necesar să închiriați o mașină până în Pounta, de unde se ia ferry boat-ul către insulă.

Eu am ales să călătoresc cu mașina, pentru că itinerariul meu a fost mult mai complex, iar în Elafonisos am petrecut o singură zi. Durata deplasării cu ferry boat-ul către insulă este de doar 15 minute iar prețul unei călătorii este de 11 euro pentru o mașina și 1 euro pentru un pasager.

 

https://alexandracristian.ro/

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută