Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

#hailațară #Cornățel #județulSibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii #hailațară #Cornățel #județulSibiu Share #hailațară #Cornățel #județulSibiu


„Foaie verde didiețel / Pe deal de la Cornățel / Trece dorul mărunțel / Cu dragostea după el…”

Cam așa sună o binecunoscută melodie a Mariei Tănase. Ei, chiar dacă nu este vorba despre Cornățelul nostru, de pe Valea Hârtibaciului și această localitate are motive să se mândrească, fiind punctul de pornire al ciclo- și motodrezinei, singurele mecanisme prin care se poate parcurge o mică parte din linia foste mocănițe, care lega Sibiul de Agnita și Sighișoara. Acum se oprește la Hosman și o asemenea experiență se poate programa la numărul 0726 304325 (cu cel puțin 24 de ore în avans). 

Numele de ”Cornățel” provine de la corn, fructul acela roșu și dulce, dar localitatea se mai numește și Harbachsdor ( Hart=pădure, Bach = pârâu, Dorf = sat) pe germană sau Hortobágyfalva (satul Hârtibaciului) pe maghiară. Sibienii îl cunosc în special datorită izvorului cu apă potabilă foarte bună de la intrare în localitate, dar și datorită „fermei școală”, un loc unde familiile pot evada cu copiii la țară. Ei vin aici să se joace, să încerce cățăratul, tiroliana, să învețe despre animale, în special despre cai și să experimenteze echitația.

În tot acest timp părinții îi pot însoți, sau se pot relaxa: @Fermascoalacornatel. De câțiva ani funcționează aici și o seră de flori numită @FlorideCornățel, un loc foarte plăcut, unde te poți bucura nu doar de parfumatele și coloratele plante ci și de ospitalitatea gazdelor și informații prețioase legate de îngrijirea lor.

credit foto: Mihai Georgiadi Photography

#sibiutourism

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută