Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Țintea Florin

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Țintea Florin Share Chestionar de #Sibiu – Țintea Florin


 

Moldovean fabricat la Vaslui și stabilit în Sibiu din 2011 până-n prezent. Proaspăt absolvent al Facultății de Științe Socio Umane cu specializarea Jurnalism din cadrul ULBS, fotograf/voluntar pe marketing la Asociația We Help Sibiu și fotograf comunitatea ”#Vă vedem din Sibiu”. Implicat de șase ani în acțiuni de voluntariat și proiecte sociale din zona de educație, mediu, sănătate, consider că asta e una din calitățile pe care orice om ar trebui să le urmeze pentru a se dezvolta personal și profesional.

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru drumețiile montane din jurul Sibiului respirând aerul proaspăt de munte, oamenii care obișnuiesc să se implice în acțiuni de voluntariat, specialiști din zona ONG pe mediu, sănătate și educație ce contribuie la dezvoltarea comunității. Un alt motiv pentru care merită să locuiesc în Sibiu este că se întâmplă foarte multe evenimente de cultură, concerte, lansări de carte, competiții sportive, Festival Creative Buzz, Summit 2019, Regiune Gastronomică Europeană 2019, Maratonul Internațional Sibiu ce pune Sibiul în mișcare.

 

TREI LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Toamna nu se numără bobocii, ci se numără vizita la Muzeul Brukenthal, Casa Albastră și Complexul Național Muzeal ASTRA fiind cel mai vizitat muzeu în aer liber din România.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Este o bucurie să spun că Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, reprezintă pentru mine un promotor al turismului cultural din România ce promovează excelența. Deși, ar fi multe de enumerat însă mă opresc la cel menționat mai sus.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Oamenii care activează în ONG-uri și aleg să se implice în proiecte sociale, oameni minunați ce lucrează în cadrul primăriei și care colaborează cu specialiști din ONG-uri/fundații ce contribuie la dezvoltarea comunității.

 

UN GUST, UN PREPARAT SPECIFICE SIBIULUI Un popas bun în care merită să te oprești și să te relaxezi e Starbucks-ul din Piața Mare unde poți gusta un fresh bun de protocale sau un ceai bun de calitate în Piața Mică la Adi de la Sibio, iar un preparat specific Sibiului pe care nu-l poți evita este micul restaurant Hochmeister de pe str. Timotei Popovici, nr.9(colț cu Piața Schiller), din meniul ales e Supă cremă de spanac cu crutoane și ouă de prepeliță, Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin.

 

CEA MAI BUNĂ MÂNCARE DIN ORAȘ O GĂSEȘTI La Syndicat Gourmet cu un fel principal made by Bebe, Tocană de cartofi cu cârnați de mangaliță fierți în moare și varză

 

CE TE FACE SĂ ZÂMBEȘTI PE STRĂZILE SIBIULUI Oamenii minunați și implicați în dezvoltarea comunității, concerte, festivaluri de muzică clasică, spectacole de stradă, competiții sportive, și lista poate continua.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Locul preferat unde am plăcerea să mă relaxez prin a vedea tot Sibiul la ceas de seară e dealul Gușteriței unde poți admira clădirile istorice ale Sibiului minunat.

 

SPAȚII DIN ORAȘ CARE MERITĂ SĂ FIE REVITALIZATE Un spațiu drag mie ce merită revitalizat și în care mereu îmi aduc aminte este, Librăria Habitus, unde am organizat împreună cu echipa We Help „Promovarea voluntariatului”, iar prezenți la eveniment au fost câte un reprezentant/ți din diferite ONG-uri din Sibiu pentru a găsi soluții privind implicarea mai activă în comunitate și cum putem crește ca organizație.

 

FORMULA CARE DEFINEȘTE STAREA DE SPIRIT A SIBIULUI Concluzia mea e că cel mai prețios cadou pe care l-am oferit Sibiului a fost timpul. Deoarece am întâlnit oameni minunați din zona de ONG sau fundații care au avut încredere în potențialul meu, valori, principii prin care alături de aceștia am reușit împreună să dezvoltăm Sibiul și să creăm o stare de spirit a Sibiului. Sunt foarte mulți cu care am colaborat, însă voi enumera câțiva Cipi(Fundația Comunitară Sibiu), Ioana Dăncăneț(Asociația We Help Sibiu), Cătălina Costache(Fundația Polisano), Anda Suciu(Creative Buzz), Dani Troancă(Clubul Sportiv Comunitar Sibiu), Radu Vancu(#Vă vedem din Sibiu).  Mai mult decât speranța de a schimba o cOMunitate, este să acționăm și să ne implicăm în acțiuni de voluntariat pentru că doar în felul acesta poți face diferența.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE O inițiativă din partea consilierilor locali, specialiști în domeniu privind dezvoltarea infrastructurii asupra pistelor de biciclete sau încurajarea mijloacelor de transport în comun cu autobuze electrice pentru fluidizarea traficului în zona centrală. Microbuze dedicat școlarilor(School Bus) din clasele pregătitoare respectiv clasele primare în evitarea aglomerării mașinilor din primele ore ale dimineții și încurajarea de a merge cu mijlocul de transport în comun pentru toate categoriile de vârstă în scopul reducerii emisiilor de noxe asupra poluării mediului. O bandă exclusiv dedicată mijloacelor de transport în comun după modelul Cluj. Pe o distanță de 2 km de acasă până la lucru se întâmplă să găsesc gunoaie pe trotuar în zona Hipodrom 1 fiind nevoit să-mi iau un sac de menaj pentru a păstra curățenia orașului. Acest lucru se întâmplă tot mai des, iar ca soluție propun ca cei ce citesc acest chestionar să ia exemplu meu și să înțeleagă că Sibiul nu e groapă de gunoi!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută