Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Ce ne place și ce nu ne place la deținătorii de animale

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce ne place și ce nu ne place la deținătorii de animale Share Ce ne place și ce nu ne place la deținătorii de animale


Ne place

Ne place că micuții prieteni patrupezi animă parcurile și cartierele atunci când îi lasă să se joace liberi. Nu e nimic mai frumos decât să vezi un câine fugind vesel prin iarbă și jucându-se cu trecătorii.

Ne place că există oameni care înțeleg să își țină câinii legați dacă știu că sunt predispuși la a face năzbâtii.

Ne place că atunci când îi plimbă pe pista de biciclete sau printre alergători îi urmăresc cu atenție și încearcă să evite încurcături picioare-lesă.

Ne place că unii dintre ei respectă mediul înconjurător și adună resturile animale în pungi, pe care mai apoi le aruncă la gunoi. Atunci când observ un stăpân responsabil, nu pot să nu mă bucur și să îl felicit în gând, pentru un gest care ar trebui să fie de-altfel natural.

 

Nu ne place

Nu ne place că există proprietari de animale care ignoră tot ceea ce se regăsește la secțiunea „Ne place”. Își lasă câinii liberi, nesupravegheați, care apoi își fac nevoile unde apucă. Bineînțeles că aceste resturi rămân exact acolo.

Nu ne place că pubelele special amenajate nu sunt prea îngrijite. Mai mult decât atât, până recent nu erau nici măcar dotate cu pungi, așa cum ar trebui.

Nu ne place că vedem tot mai mulți câini speriați, pierduți de stăpâni, pentru că aceștia din urmă nu i-au supravegheat în timp ce se aflau pe stradă sau au lăsat poarta casei deschisă. Așa ajungem să vedem adesea postări pe Facebook și din păcate multe dintre aceste animale nu mai sunt recuperate.

Nu ne place când sunt lăsați să se înmulțească „aiurea” prin parcuri, știind cât de mult accent se pune tocmai pe sterilizarea lor, pentru a evita ca mulți alți micuți să ajungă pe străzi.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută