Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Propunerile Zile și Nopți

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Propunerile Zile și Nopți Share Propunerile Zile și Nopți


Luna octombrie vine cu numeroase oferte culturale și de timp liber. Astra Film Festival aduce peste 126 de filme la Sibiu, Teatrul Gong și Teatrul Național ”Radu Stanca” au programul plin de spectacole și ateliere, iar cea mai bună muzică se aude la Sala Thalia.

 

Touch Me Not

După ce a fost distins cu trofeul ”Ursul de Aur” la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2018 și a fost selectat la peste 150 de festivaluri de renume, Touch Me Not în regia Adinei Pintilie va avea o altfel de expunere în cadrul Astra Film Festival, marți, 15 octombrie, de la ora 18, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”. Proiecția va fi urmată de o dezbatere educațională, ”Politicile corpului”, publicul având ocazia să intre în dialog cu protagoniștii filmului și echipa de producție, o experiență transformativă cu focus pe comunitățile vulnerabile vizate de film. Vor fi atinse subiecte precum posibilitatea schimbării de mentalități, diversitate, incluziune și respectul pentru celălalt.

 

Kicks & Sticks Big Band

Fenomenul Kicks & Sticks Orchestra ajunge la Sibiu luni, 21 octombrie, de la ora 19, la Filarmonica de Stat Sibiu. Kicks & Sticks Big Band e considerată în acest moment una dintre cele mai bune orchestre jazz de tineret din Europa, iar în Germania reprezintă un etalon în peisajul cultural. Repertoriul band-ului cuprinde lucrări de jazz standards și compoziții create special pentru ei, ori aranjamente speciale dedicate orchestrei. Energie debordantă și ritmuri spectaculoase!

 

Fabrici și uzine

În locul unei foste fabrici se construişte un mall. Este un fapt des întâlnit în România recentă. Acest proces s-a transformat la Zalău într-un spectacol de teatru documentar: ”Fabrici şi uzine”, în regia Adinei Lazăr. Spectacolul se concentrează în jurul istoriilor personale a patru din cei peste 15.000 de oameni care au lucrat la Armătura Zalău, atât în perioada de dinainte de Revoluție cât și după aceea, în anii dezindustrializării. Poveștile lor vorbesc despre visele, așteptările și dezamăgirile pe care le-au avut, cât și despre eforturile lor de adaptare din perioada de tranziție. Spectacolul va fi prezentat luni, 14 octombrie, de la ora 18, la Teatrul Gong. Intrarea e liberă.

 

Bani din cer

Îndrăgitul actor Mihai Bendeac vine la Sibiu marți, 22 octombrie, de la ora 20, pentru a urca pe scena Centrului Cultural ”Ion Besoiu” alături de Mihaela Teleoacă pentru a prezenta spectacolul ”Bani din cer”. O sumă frumușică de bani găsită la întâmplare într-o valiză este cea care declanșează nebunia schimbării în Henry Perkins, un contabil însurat, plictisit de propria sa viață mediocră, punctul perfect de pornire pentru o serie de situații pline de umor.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută