Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Nou în oraș

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nou în oraș Share Nou în oraș


DANS

”Amintire”, la Sala Studio a TNRS

”Emlék/Amintire”, un spectacol de teatru dans de și cu Judith State, e un performance autobiografic ce aduce în discuție conexiunea cu originile, efectul implacabil al legăturii cu acestea și modul în care energiile predominante din timpul copilăriei prefigurează structurile vieții de adult. Mișcările scenice sunt acompaniate de muzică electronică live. Muzicianul Radu Dumitriu și Judith State împărtășesc o viziune comună asupra fuziunii dintre corporalitate, muzică electronică live și voce.

CÂND: 24 octombrie, ora 19

 

TEATRU

Spectacol invitat la Teatrul Gong

Câtă importanță dăm cuvintelor? Cine suntem fără limbaj? Teatrul Gong continuă seria spectacolelor invitate în cadrul Platformei de Dialog prin Cultură, cu ”Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons”. Spectacolul în regia Iuliei Grigoriu vorbește despre intimitate și modul în care ea evoluează. Amenințați de o distopie în care legea le interzice oamenilor să rostească mai mult de 140 de cuvinte pe zi, un bărbat și o femeie încearcă să găsească noi metode de a comunica. Intrarea la eveniment e gratuită.

CÂND: 12-13 octombrie, ora 20

 

CARTE

”Frica de umbra mea, la Humanitas

Cezar Paul-Bădescu, autorul romanului ”Luminița, mon amour” adaptat cinematografic de regizorul Călin Peter Netzer în filmul ”Ana, mon amour”, laureat cu Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin în 2017, vine la Sibiu pentru a-și lansa cel mai recent roman: ”Frica de umbra mea”. Alături de autor vor fi și invitații speciali Radu Vancu, Teodora Coman și Ștefan Baghiu. Evenimentul cuprinde o lectură publică, o sesiune de întrebări și răspunsuri și o ședință de autografe.

CÂND: 23 octombrie, ora 18

 

INAUGURARE

S-a deschis Palatul Copiilor

Începând din 7 octombrie, copiii pot frecventa cercurile Palatului Copiilor din Sibiu, care s-a deschis în noul sediu de pe strada Henri Coandă. Clădirea pusă la dispoziție de Primăria Sibiu a fost renovată de aproape 300 de voluntari cu bani donați de comunitatea sibiană. La Palatul Copiilor, cei mici pot alege dintre cele 21 de cercuri cu profil artistic, cultural, sportiv sau tehnico-științific, susținute de 16 profesori. Palatul Copiilor a rămas fără sediul de pe str. Constituției în 2011.

UNDE: str. Henri Coandă 51, poarta 2

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută