Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Idei de city break | MATERA

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Idei de city break | MATERA Share Idei de city break | MATERA


De ce merită vizitat?

Pentru că întreg orașul pare un imens muzeu, un mix interesant de istorie, arhitectură și spiritualitate. În plus, bucătăria locală e un ”detaliu” care ar trebui să cântărească greu.

 

Chiar dacă se află în top 3 cele mai vechi orașe din lume, Matera s-a deschis în ultimii ani către viitor. Te întrebi ce e atât de special la acest mic oraș italian? Totul. Matera e un oraș crestat în stâncă, motiv pentru care e supranumit ”Orașul de Piatră”, în care vei fi atras de încărcătura istorică, de arhitectura atipică și de spiritualitatea locului, având în jur de 150 de biserici sculptate în calcar, de unde și numele de ”Al doilea Betleem”. Citta dei Sassi e inima acestei așezări milenare, atracția numărul 1 fiind peșterile vechi ”sassi”, care în trecut erau casele locuitorilor, iar în prezent au fost transformate în hoteluri, baruri sau restaurante selecte. Catedrala Madonna della Bruna, cel mai înalt punct al orașului, oferă priveliști spectaculoase. Alte atracții sunt Piața Vittorio Veneto – locul din care pornesc toate traseele din Matera, Castelul Tramontano, MUSMA – un muzeu de sculptură contemporană, Casa Noha – unde poți descoperi istoria orașului, galeria de artă Momart, punctele de belvedere Murgia Timone și Luigi Guerricchio.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută