Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Idei de city break | BOLOGA

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Idei de city break | BOLOGA Share Idei de city break | BOLOGA


 

De ce merită vizitat?

Pentru că Bologa e considerat un sat-comoară, fiind locul perfect pentru iubitorii de natură, istorie și cetăți medievale, neducând lipsă de importante obiective turistice.

 

Bologa e locul ideal în care te poți bucura din plin de frumusețea satelor românești. Deși e un sat mic, situat în mijlocul naturii, străjuit de dealuri semețe cu păduri falnice, e cunoscut și vizitat de numeroși turiști pentru câteva obiective importante. Atracția principală e Cetatea Bologa, una dintre primele fortificații transilvănene, unde poți explora nestingherit zidurile și turnul donjon rămase în picioare, scările înguste și vegetația luxuriantă care și-a făcut loc printre ruine. În plus, de pe dealul cetății te vei bucura de peisaje minunate și multă liniște. La câteva sute de metri de sat se află și Castrul roman numit Resculum, care e cea mai veche așezare din zonă, ridicată în jurul anului 106. Șanțul de apărare și porțile de acces în castru sunt vizibile și astăzi. Revenind în sat, o altă bijuterie arhitecturală îți va ieși în cale: biserica din piatră neagră, creația iscusinței cioplitorilor în piatră din sat. Un alt obiectiv de valoare e moara de apă, un loc unde vei simți că te afli pe o punte fragilă între trecut și prezent.

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută