Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Adolescenții au ales spectacolul câștigător la Excelsior TEEN-FEST 2019

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Adolescenții au ales spectacolul câștigător la Excelsior TEEN-FEST 2019 Share Adolescenții au ales spectacolul câștigător la Excelsior TEEN-FEST 2019


După opt zile efervescente, Festivalul de teatru pentru adolescenți Excelsior TEEN-FEST s-a încheiat. Cine sunt EU?, întrebarea-oglindă a adolescenței, a fost tema ediției 2019 și s-a regăsit în fiecare dintre cele 12 spectacole de teatru din secțiunile principale. Pentru cei aproximativ 1500 de spectatori adolescenți, TEEN-FEST a însemnat o altfel de întâlnire cu teatrul, prin spectacolele conectate la nevoile și întrebările noii generații: texte clasice „recitite” într-o nouă cheie regizorală
(Reborn Classics) și povești inspirate din provocările vieții de adolescent (Teen Attitude).

Adolescenții au ales spectacolul câștigător la Excelsior TEEN-FEST 2019

credit foto: Oana Nae

Ca la fiecare ediție, festivalul înseamnă, însă, mai mult! Maratonul Adolescenței Teens in the Spotlight a oferit adolescenților posibilitatea de a-și descoperi creativitatea și de a se exprima artistic. Aventura autodescoperirii a continuat la Atelierul de artă fotografică, spațiul-poveste unde liceenii au explorat cine sunt, prin unghiul subiectiv al obiectivului foto. La rândul lor, elevii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” și ai Școlii de Artă București au surprins definiții ale Eu-lui adolescent în picturile și fotografiile lor, expuse în foyerul Teatrului EXCELSIOR, pe întreaga durată a Festivalului. Și cum TEEN-FEST este deschis către toate categoriile de spectatori, aproximativ 100 de tineri cu deficiențe senzoriale au beneficiat, și la această ediție, de întâlnirea cu teatrul, grație unor mijloace tehnice auxiliare, în cadrul secțiunii #împreună.

Cel mai așteptat moment al Festivalului a fost, cu siguranță, seara de Gală, când Juriul adolescenților a desemnat spectacolul câștigător al celei de-a V-a ediții Excelsior TEEN-FEST: MONSTER, de Duncan Macmillan, regia Nae Constantin Tănase – o producție Vanner Collective în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika.

Adolescenții au ales spectacolul câștigător la Excelsior TEEN-FEST 2019

credit foto: Radu Strimbeanu

Așadar, chiar dacă aflat sub semnul unei întrebări (Cine sunt EU?), putem afirma cu certitudine că TEEN-FEST a fost, și în acest an, spațiul nelimitat al creativității și al empatiei, locul unde adolescenții sunt nu doar spectatori (auto)reflexivi, ci și protagoniștii sau creatorii propriilor povești, sub semnul explorării propriei identități.

Povestea TEEN-FEST va continua anul viitor! Până atunci, atmosfera celui mai tânăr festival al toamnei poate fi surprinsă pe Blogul Festivalului, pe pagina de Facebook a evenimentului, și pe website-ul Teatrului EXCELSIOR.

Organizator: Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior
Sponsori: Aqua Carpatica, PanFood, Biscuiții Poieni, LaPlăcinte, SanoVita, Domeniile Sâmburești
Parteneri instituționali: Teatrul de Comedie, Teatrul Mic, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul Nottara, Centrul de Teatru Educațional Replika, unteatru, Teatrul Toma Caragiu Ploiești; Colegiul Național „Elena Cuza”, Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes”, Școala Centrală, Școala Europeană București, Școala de Artă București, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România București FM, AGERPRES, Revista Culturală Leviathan, Revista Amfiteatru, Ziarul Metropolis, SAPTE SERI, Zile și Nopți, Star Gossip Magazine, Click pentru Femei, OK Magazine, Femei de 10, Interviuri cu Mia, alinaprodan.ro, Going Out.  

Cu sprijinul: Ericom Intersigma, STB, 5 To Go.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută