Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Salut București | O chestiune de quantică

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut București | O chestiune de quantică Share Salut București | O chestiune de quantică


‘Hai la Quantic cu grăbire’, asta mi-a zis pe un ton imperativ amicul meu, punkerul E.M.I.L., cu retinele sticloase şi părul zbârlit datorită comportamentului meu domestic(it), căci eu, “Acasă am doar / O singură plăcere / Să stau mai mult pe net / Şi să mai beau o bere”. ‘Lasă-ţi naibii motanul să doarmă pe tastatură şi hai să fim nişte Nightlosers ca pe vremuri, să ne facem ZOB, amărâţi de aceste Timpuri Noi în care animaţi de Ura De După Uşă ne vine să îi aruncăm în Recycle Bin pe toţi politicienii care continuă să ne aburească fără vreo jenă cu… Just Another Lie. Hai băi să ascultăm muzică şi nu promisiuni sau predici.’ Brusc, uitându-mă la el, mi-am adus aminte cum odată “Ne-am pierdut printre nori împreună / Dar m-am speriat şi m-am ascuns într-o sticlă de vin.” (Vlase dixit!). Am căzut pe gânduri.

Admit că îndemnul amicului m-a zgâlţait nitel, mai ales că atunci când mi-am făcut acu’ 30 de ani tatuajul temporar cu Nea Nelu la îndemnul Tanţei de la Apaca mi-am pus şi un Implant Pentru Refuz ca să nu plătesc inutil godporaţiei reunite la Altar pentru nişte îndemnuri pline de ipocrizie care nu vor mai încălzi Sarmalele Reci deja, aşa că am hotărât să mă alătur găştii, dar nu în Jersey City sau la Bruxelles într-o aşa zisă vizită de lucru, ci într-una de şpriţ de toamnă la Qfest(in)-ul muzical de la Quantic Club din weekendul ăsta, 4-6 octombrie. Mai ales că e şi aproape de Cotroceni, că tot vin alegerile şi după două-trei licori mi-ar putea trece prin minte să candidez. Ar fi varianta asta că mi-a zis motanul că am profil de actor sau să devin emigrant USA pentru că, în general, ţara te vrea prost.

Şi chiar dacă n-aş bea intensiv pe ritmuri de punk, blues, rock sau metal, nu mă poate împiedica nici Orlando să mi se scurgă ochii după fete, în căutarea visatei little city woman rătăcite prin Bucureşti, căci sigur vor fi acolo şi Tanţa (ba nu, că my babe e acum cu Luca), şi Mona (Adio Mona, văd că nu mă mai vrei), şi Adeline cu “geaca ei din vinilin”, şi Carmen din răpirea din serai… ca să nu mai vorbesc de Violeta (“Violeta Stroe, / Noi toţi te iubim!”) sau de blonda din blocul meu. Cât despre Delilah, “I could see, that girl was no good for me…”, şi d-aia am părăsit-o şi-am fost obligat să-mi tratez cu nămol deprimarea. Dar m-am lecuit, ştiu acum că dragostea-i ca şi o râie şi în continuare “Voi rămâne ferm perfect poziţionat / Nu mă las exploatat”. Gata, m-am convins singur, ies cu băieţii, mai ales că sunt ultimele trei seri de festival şi mai e doar întrebarea dacă să-mi iau tricoul cu Joe Strummer sau pe cel cu Jimi El Laco. 

N-aţi înţeles mai nimic din ce-am scris? Nu-i bai, doar un lucru trebuie reţinut… ne vedem la Qfest pentru One Bourbon, One Scotch, One Beer şi multă muzică quantică!

Editorial de Ioan Big, Publisher Zile şi Nopţi Bucureşti

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută