Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

PE GUSTUL NOSTRU | Bucureștiul street food-ului în expansiune – studiu de caz: bătălia de la Polizu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii PE GUSTUL NOSTRU | Bucureștiul street food-ului în expansiune – studiu de caz: bătălia de la Polizu Share PE GUSTUL NOSTRU | Bucureștiul street food-ului în expansiune – studiu de caz: bătălia de la Polizu


De când m-am mutat cu jobul în zona Gării de Nord, pe strada Polizu, a trebuit să prospectez în ultimele săptămâni oferta de mâncare din zonă. Care nu e deloc puțină. Destui antreprenori au intuit potențialul zonei în care au răsărit de curând multe clădiri de birouri. Eu sunt băiat simplu, de la țară, mănânc bine de dimineață, așa că la prânz am nevoie de o ciorbă, două sau de un sendviș consistent ca să fiu mulțumit de viață.

Pe strada Polizu, oferta de street food/fast food, dacă nu pui la socoteală McDonalds-ul de pe Buzești în care te înfigi o dată la două luni cu voluptate vinovată în vreun Big Tasty, constă din Mercato Comunale, o gradină urbană care găzduiește clasicele Burger Van și Pleșcaviță Van și, ceva ce am descoperit/experimentat în ultimele zile, Ciorbescu S., un van cu ciorbe și sendvișuri cu prețuri mai cumsecade decât la van-urile de la Mercato Comunale.

Omul de la Ciorbescu S., care muncește el însuși cot la cot cu angajații săi la facerea ciorbelor, supelor și sendvișurilor, e la început de drum, e entuziast și dornic să se extindă iar mie-mi plac poveștile astea despre începuturile businessurilor.

Tocmai asta m-a convins să fac un experiment pe zona de sendvișuri, o comparație între Pleșcaviță Van, Burger Van (găzduite de Mercato Comunale, cum ziceam) și Ciorbescu S. Ca la orice street food, am fost atent la trei lucruri: timp de preparare, preț și calitate.

Pleșcaviță Van: Ofertă – de la varianta simplă (carne și ceapă), Pleșcavița sârbului – 17 lei, până la Pleșcavița Gurmandului – 30 de lei, timpul de preparare depășește vreo 10,15 minute, dacă ai noroc să nu fie nimeni la coadă, prețurile sunt mult peste pleșcavița cu care mă răsfăț eu când ajung prin Timișoara, iar gustul ar putea fi cel al oricărui burger, necum cel al specialității sârbești răspândite în Banat.

Buger Van: Ofertă – că vorbim de Honest Buger – 22 de lei, Hippie Burger (vegan) – 22 de lei sau Royal with Cheese – 24 de lei, tot trebuie să stai cel puțin 15 minute, dacă ești primul la tejghea. Să nu mă înțelegeți greșit, sunt un fan de Burger Van, dar nici prețurile, nici timpii de așteptare nu sunt în zona street food. Am încercat să mănânc din mers un burger, în pas grăbit către o ședință, cu rezultate dezastruoase pentru cămașa mea de in.

Ciorbescu S.: Ofertă – sendvișuri cu nume de sfinți, cu pui, somon sau porc și prețuri între 12 și 20 lei (culmea, cel mai scump e cel fără carne St. Augustin – brânză de capră, nuci, ghimbir confiat, roșii uscate, pesto, baby spanac). Preferatul meu e cel mai ieftin: St. Antonio – bacon, omletă din ouă bătute la fața locului (sic!), cașcaval, musai cu sosurile de hrean și de ardei copți care sunt geniale. Timp de așteptare: 5-10 minute, chiar cu băiatul de la UberEats care așteaptă să ia o comandă înainte ta. Cel mai aproape de ideea de street food, după experiența mea. Poftă bună.

Ciorbescu S.
Strada Gheorghe Polizu 11A, București, 
Telefon: 0728.326.010
Program: Luni- vineri: 8.30 -18, Sâmbătă: 9.00-16
Disponibil prin: TakeAway, UberEats și Food Panda

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută