Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

3 to do cu Horia Ghibuţiu în perioada 4-10 octombrie 2019

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 3 to do cu Horia Ghibuţiu în perioada 4-10 octombrie 2019 Share 3 to do cu Horia Ghibuţiu în perioada 4-10 octombrie 2019


Horia recomandă!

Sâmbătă, 5 octombrie, ora 20.00 – Vivien Leigh: Ultima conferință de presă, la TNB

Cum evoluează Lamia Beligan în acest rol de un angajament fizic total? Cu delicatețe și aplomb, cu o filigranată gingășie, aș spune pur feminină, dar și emanând o forță și o expresivitate care subjugă. Veritabil laborator actoricesc de variante în care își folosește privirea arzătoare, rolul acesta îi conferă Lamiei Beligan și posibilitatea unui florilegiu gestual pe care i l-a descătușat regizoarea. În „Vivien Leigh – ultima conferinţă de presă”, Lamia Beligan conferă mișcării scenice valențe de pantomimă, dăruindu-le mâinilor, picioarelor, umerilor săi șansa de a fi protagoniști de sine stătători.

3 to do cu Horia Ghibuţiu în perioada 4-10 octombrie 2019

credit foto: Teatrul Naţional I. L. Caragiale Bucureşti

Miercuri, 9 octombrie, ora 19.00 – Richard 3, la Bulandra

Ce face Andrei Șerban în „Richard 3” e un act artistic înălțător. De la decorul pe care l-a imaginat alături de Octavian Neculai (cromatica schimbătoare devine actantă, o coloană vizuală care completează acțiunea de pe scenă) și costumele splendid concepute (Fruzsina Nagy și Dalma Zsuzsanna Szőke) până la pilonii actoricești pe care se sprijină acest Shakespeare purtând inconfundabila marcă Andrei Șerban.

3 to do cu Horia Ghibuţiu în perioada 4-10 octombrie 2019

credit foto: Mihaela Petre, despreopera.com

Duminică, 6 octombrie, ora 18.00 – Roger Waters: Us + Them, la Happy Cinema

Pentru orice fan Pink Floyd, filmul despre turneul lui Roger Waters, pe parcursul căruia a interpretat piese clasice ale trupei, dar și de pe albumul său „Is This The Life We Really Want?”, e un privilegiu. Albumul de studio al lui Waters, produs și mixat de Nigel Godrich (cunoscut pentru colaborarea cu Radiohead sau U2), e cea mai importantă bornă a istoriei Pink Floyd fără Pink Floyd din ultimii 25 de ani. Nu există în muzica nouă un manifest mai violent anti-capitalism, anti-corupție, anti-război sau anti-conformism.

3 to do cu Horia Ghibuţiu în perioada 4-10 octombrie 2019

credit foto: gwynhall.celticleisure.org

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută