Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

SALUT SIBIU | ”De ce ne place să fim teribiliști în trafic?” de Cristina Bălău

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii SALUT SIBIU | ”De ce ne place să fim teribiliști în trafic?” de Cristina Bălău Share SALUT SIBIU | ”De ce ne place să fim teribiliști în trafic?” de Cristina Bălău


Pe măsură ce se apropie frigul, creierul meu parcă refuză tot mai des să funcționeze dimineața la prima oră. Așa se face că mereu mă lălăi prin casă, apoi sunt în întârziere și nu am timp să stau în stație după autobuz sau să merg pe jos, așa că aleg transportul cu mașina personală. Ei bine, aici începe distracția. Pe cât de des merg cu mașina, pe atât de des mă enervez în trafic.

Dacă nu dai de un șofer impertinent care îți taie calea și apoi te înjură pentru că i-ai atras atenția, cu siguranță dai de un pieton care și-a dat seama că se grăbește undeva, exact în momentul în care a ajuns la zebră și îți iese în față ca o căprioară, pe un drum național, noaptea.

De ce ne place să fim atât de teribiliști? Nu pricep de unde vine dorința unora de a se face remarcați în trafic în cele mai nepotrivite moduri, la fel cum nu pricep de ce unii se urcă la volan după ce au băut cantități industriale de alcool. Cu cât poliția face mai multe apeluri la adresa șoferilor, parcă numărul accidentelor cauzate de consumul de alcool înainte de a urca la volan crește.

La polul opus, aproape la fel de enervanți, sunt șoferii care își lasă copiii fix în fața intrării la școală, chiar și atunci când copiii nu mai sunt atât de micuți încât să mai aibă nevoie de mami și tati care să-i țină de mânuțe. Și uite-așa pierdem dimineața încă zece minute cel puțin în trafic pentru că sunt mașini care blochează străzi întregi așteptând să le coboare odraslele direct în sala de clasă.

De ce ne place să fim atât de teribiliști și nesimțiți în trafic nu o să înțeleg niciodată. Cred că sunt șanse, în schimb, să ajung să accept și să ignor cu desăvârșire în trafic tot ceea ce mă face tot mai des să-mi doresc să renunț definitiv la orice modalitate de transport și să merg pe jos oriunde.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută