Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

Mirela Retegan| Fondatoarea „Găştii Zurli”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Mirela Retegan| Fondatoarea „Găştii Zurli” Share Mirela Retegan| Fondatoarea „Găştii Zurli”


 

 

Mirela Retegan este o femeie cu adevărat admirabilă. Ne-a a spus de ce este important să ne jucăm cu copiii şi care este secretul fenomenului Găştii Zurli.

1.De mai bine de 13 ani, îndrăgitul fenomen Gașca Zurli pregătește spectacole motivaționale pe care copiii le învață și nici nu știu că le învață. Se distrează. Care este secretul?

Mirela Retegan| Fondatoarea „Găştii Zurli”

Secretul e să scrii povești potrivite sufletului fiecărui copil. Limbajul jocului și al iubirii e un limbaj pe care îl înțelege toată lumea și dacă faci lucruri cu dragoste și transmiți mesaje cu grijă pentru ei, atunci ele vor ajunge acolo unde trebuie.

2.Credeți că ar fi loc de joc și joacă în învățământul formal?

Ar fi absolut necesară joaca în învățământul formal. Din învățământul românesc lipsesc, în primul rând, joaca și povestea.

3. Am citit un interviu în care ați spus că un părinte bun este un părinte curajos. Este cel care are curaj să-și recunoască limitele, să vorbească despre ele și să ceară ajutor. Un părinte curajos este părintele care nu se lamentează și care pune fericirea copilului lui înaintea nefericirii lui.
   Spre exemplu, atunci când întrebați în sală adulții : Cine v-a pupat de noapte bună?, le țâșnesc lacrimile. Pentru că, nu e așa, pe ei nu i-a pupat nimeni de noapte bună. Este exact cum spunea Gaspar Gyorgy în cartea “Copilul invizibil”…sunt copii uitați în noi, copii care tânjesc să ajungă acasă. Dumneavoastră nu faceți un spectacol pentru copii, ci și pentru părinți.

Facem un spectacol pentru toată familia. Un mesaj pe care noi l-am introdus în spectacolele noastre și în care se regăsesc și părinții și copiii și bunicii. Fiecare om mare poartă în sufletul lui un copil care a dus lipsa atenției, afecțiunii, jocului, a iubirii în general. În sălile noastre de spectacol, copilul interior al oamenilor mari își dă voie să iasă la suprafață și să se joace cu copiii zilelor noastre. Zurli face spectacole pentru sufletul nemuritor, nu pentru o anumită categorie de vârstă.

4.Sunteți autoare a 8 cărți de dezvoltare personală (atât pentru copii, cât și pentru adulți), mama Găștii zurli, dezvoltatoarea companiei ,, Adoptă o mamă’’, și cretoarea unui grup care a ajutat până azi mai mult de 500.000 de oameni ca să pună bazele viitoarei siluete. Dacă am omis ceva, îmi pare rău. Sunteți propriul comanditar: un om solar și disciplinat, caracteristici fără de care noi nu am fi reușit să descoperim magia Gașca Zurli.
Ce planuri mai aveți?

Colegii mei nu sunt fericiți atunci când dorm, pentru că se gândesc că sigur o să am o idee nouă când mă trezesc. 🙂
Am foarte multe planuri, dar las timpul și inspirația să le așeze în ordinea în care să mă joc cu ele. Din fericire, inspirația încă mă ține de mână și creez personaje noi, scriu povești si inventez jocuri. 

5.Aveți un mesaj pentru cititori?

Revista Zile și Nopti e un instrument minunat pentru ca noi să ne amintim că zilele se iau una câte una și nopțile se visează rând pe rând. Atunci când nu mai știți cum să aduceți bucurie în viața voastră, luați un număr din Zile și Nopți să vă amintiți că lumea e plină de evenimente frumoase și că pasul cel mai important ca să ajungi la ele este pasul de dincolo de ușă. Ridicați-vă și mergeți la spectacole, la concerte. Bucurați-vă de artă, de cultură, de viața socială, de tot ceea ce puteți face diferit în fiecare zi.

Mulțumim pentru acest interviu acordat,
Anna Antal, redactor Zile și Nopți

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută