Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

Idei de city break | NAFPLIO

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Idei de city break | NAFPLIO Share Idei de city break | NAFPLIO


De ce merită vizitat?

Pentru că orașul pare construit pentru a te cuceri pe loc: clădiri istorice, plaje însorite, castele medievale agățate deasupra orașului și terase ornate cu flori în toate culorile.

 

Grecia e una dintre acele țări cu un farmec aparte care te face să o vizitezi iar și iar. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării e Nafplio, care a fost prima capitală a Greciei moderne timp de cinci ani. Orașul își etalează din plin moștenirea culturală: arhitectura neoclasică, castelele venețiene, precum castelul Palamidi, care se înalță la 999 de scări deasupra orașului, alei înguste, scări abrupte, biserici vechi, baruri și terase încântătoare, taverne cu mâncare delicioasă, muzee și multe plaje frumoase.

Pitorească și plină de viață, Piața Syntagma e inima istorică a orașului, încercuită de clădiri-reper, precum Vouleftiko – casa primului parlament elen, Medrese Turca – care a funcționat ca închisoare, Trianon – fostă moschee, care în prezent găzduiește spectacole de teatru și expoziții, Muzeul Aerheologic – cu artefacte vechi de secole.

Nu rata o plimbare pe vibranta Strada Mare, o tură până la castelul Akronafplia, o escapadă cu vaporașele care pleacă din port sau o zi petrecută pe plajele orașului: Arvanitia, Banieres sau Karathonia.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută