Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

Chestionar de #Sibiu – Andreea Tărnăuceanu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Chestionar de #Sibiu – Andreea Tărnăuceanu Share Chestionar de #Sibiu – Andreea Tărnăuceanu


 

Moldoveancă, trecută prin București și naturalizată la Sibiu. Mândra posesoare a lui Moacă și a Delfinei (patrupedele blanoase din dotare). Zână în timpul liber. Librăreasă șefă la Cărturești Sibiu. Etern fascinantă de mecanismele de supraviețuire.

 

 

DE CE SĂ LOCUIEȘTI ÎN SIBIU Pentru echilibrul aproape perfect între liniște și haos. Pentru energia-i inepuizabilă. Pentru toate virtuțile comune susținute perfect conștient.

 

TREI LOCURI PE CARE ORICINE AR TREBUI SĂ LE VADĂ ÎN SIBIU Dacă la ora 12 fix ești la protest la #VăVedem, te regăsesti practic în mijlocul acțiunii. De acolo, ai dezlegare să tot descoperi locuri și oameni. Cu toate astea, Biserica Fortificată din Gușterița este un loc în care ar merita să poposești.

 

UN FESTIVAL TARE CU CARE ASOCIEZI SIBIUL Unul?! Eh, abia aici e greul. Sibiul în sine este un spectacol constant, o adevarată desfășurare de forțe. Totuși, o să mă opresc asupra: Este Film Festival, Festivalul Tânăr de la Sibiu & Festival ”25 de ore de teatru non-stop”.

 

ÎN SIBIU MĂ INSPIRĂ Naturalețea și firescul cu care se întâmplă anumite lucruri.

 

UN GUST, UN PREPARAT SPECIFICE SIBIULUI Cu mâna pe inimioară declar, ciorba de afumătură cu tarhon.

               

CEA MAI BUNĂ MÂNCARE DIN ORAȘ O GĂSEȘTI Syndicat Gourmet. Supa cremă de usturoi a lui Bebe este dumnezeiască. Dar periplul culinar trebuie sa te poarte și pe la Pasaj, Consommé Bistro și Kombinat. Neapărat să bei cel mai bun cappuccino făcut de Bogdan la Arhiva de Cafea și Ceai și un cold brew tonic la Adi, la Sibio. Toate sunt niște experiențe în sine ce-ți gâdilă papilele gustative.

 

CE TE FACE SĂ ZÂMBEȘTI PE STRĂZILE SIBIULUI Zâmbesc de fiecare dată când îmi confirm că una dintre cele mai bune decizii luate vreodată a fost aceea de a lăsa Bucureștiul în ”detrimentul” acestui burg.

 

UN LOC PREFERAT DE UNDE POȚI VEDEA TOT ORAȘUL Din librăria Cărturești. Hihi, cumva chiar vezi tot orașul de acolo.

 

SPAȚII DIN ORAȘ CARE MERITĂ SĂ FIE REVITALIZATE Librăria Habitus.

 

FORMULA CARE DEFINEȘTE STAREA DE SPIRIT A SIBIULUI Nostalgie pofticioasă.

 

SIBIULUI ÎI LIPSEȘTE Un anticariat. Un co-working space. Un loc decent în care să dansezi cu jumătatea ta mai bună într-ale dansului, sâmbătă seară. Se vor întrupa și acestea, într-un viitor incert.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută