Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

”1 Octombrie, ziua internațională a cafelei” de Anda Suciu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”1 Octombrie, ziua internațională a cafelei” de Anda Suciu Share ”1 Octombrie, ziua internațională a cafelei” de Anda Suciu


În fiecare an, în data de 1 octombrie, sărbătorim Ziua Internaţională a Cafelei. Este o celebrare globală a călătoriei făcută de cafea, ce îi onorează pe fermierii, muncitorii, comercianţii și pe barmanii și chelnerii care au un rol foarte important în lungul lanţ al cafelei. Un alt scop al acestei zile este acela de a promova industria din sector şi pe producătorii săi, într-un context de colaborare constantă între ţările producătoare şi cele consumatoare.

Organizaţia Internaţională a Cafelei a luat această decizie în 2014, la Milano. Ziua promovează, de asemenea, comerţul echitabil al cafelei (fair trade coffee) şi atrage atenţia asupra condiţiilor grele de muncă ale muncitorilor care recoltează cafeaua.

Comerţul echitabil este un parteneriat comercial, bazat pe dialog, transparenţă şi respect, care urmăreşte să asigure o mai mare echitate în comerţul internaţional. Prin intermediul comerţului echitabil, producătorii deţin un control mai mare asupra muncii şi a vieţii lui. Conceput ca un demers alternativ pentru combaterea la nivel internaţional a sărăciei şi nedreptăţii sociale, acesta se preocupă în principal de asigurarea unui «preţ corect» producătorilor din ţările sărace sau în curs de dezvoltare.

Atunci când cumpărăm produse cu eticheta fair trade, sprijinim această formă de comerţ care oferă condiţii comerciale mai bune producătorilor şi muncitorilor marginalizaţi, în special din Sud.

Asa că, atunci când îți vei bea cafeaua pe 1 octombrie, inspiră-i adânc aroma, savurează-i gustul intens și plin și, dacă îți face plăcere, caută povestea boabelor din care este făcută. Dar cel mai important este să te bucuri din plin de momentul în care o consumi!

 

 

Anda SUCIU

Marketing & PR Nod Pub & Restaurant Hochmeister

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută