Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

Top 5 evenimente în Timişoara

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Top 5 evenimente în Timişoara Share Top 5 evenimente în Timişoara


Căutăm, găsim şi apoi recomandăm. Uite care sunt cele mai importante evenimente în Timişoara!

1. Să sune fanfarele
Programul Festivalului Fanfarelor (ediția cu numărul 31 are loc pe 22 septembrie) începe de la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș la ora 12.00, continuă cu parada fanfarelor participante din Piața Victoriei, unde la ora 13.00 va avea loc un microrecital în fața Operei iar la ora 17.00 în Grădina de Vară a Sălii Capitol din Timișoara va avea loc un spectacol. Veți putea vedea 10 fanfare cu stiluri de interpretare diferite, de la cântece ”big band”, muzică populară și cântece specifice la ritmuri balcanice care aduc voie bună și bucurie.  Intrarea este liberă.

2. ABBA încasează tribut
Marile hituri ale trupei ABBA, precum Waterloo, Chiquitita, Dancing Queen, Mamma Mia, S.O.S și multe altele vor putea fi ascultate live la Timișoara, într-un concert susținut în premieră în România de trupa ABBA Real Tribute. Concertul va avea loc la Club Capcana pe 27 septembrie, de la ora 20.00. Grupul ABBA Real Tribute din Zrenjanin-Serbia a fost înființat în noiembrie 2007. Melodiile interpretate în maniera originală, costumele și coregrafia creează atmosfera și spiritul care au caracterizat concertele trupei ABBA.

3. Festivalul Zburător
În prima ediție a Flight Festival (27-29 septembrie, Aerodromul Cioca) vă veți putea bucura de: muzică pe 2 scene unde puteți asculta atât artiști români, cât și internaționali precum Vama, ATB, Brooks, The Motans, Guess Who; bastioanele de tehnologie, unde are loc interacțiunea publicului cu diverse tehnologii, inovații sau instalații de artă care înglobează tehnologia (robotică, tehnologie VR, AR, AI, gaming) și artă. Vor exista și diverse spectacole pentru familii și copii în timpul zilei, care vor cuprinde: festival de zmeie, ateliere creative, zboruri cu avioane și baloane cu aer cald.

4. In PARCo Veritas
„VINo-n parc” este un eveniment care reunește vinuri, mâncare, muzică și prietenie în Parcul Rozelor, între 27 și 29 septembrie. Un alt fel de weekend, o cramă în mijlocul orașului. Un mix de weekend cu cultură, pasiune și voie bună, degustări și experiențe culinare. La prima ediție a festivalului, Cramele Recaș sunt alături de noi cu strugure și must.

5. Universitatea Altfel
Universitatea de Vest din Timișoara se transformă și în această toamnă, prin evenimentele unice la care sunt invitați toți timișorenii, de diferite generații. Aflat la a treia ediție, UNIVIBES UVT își propune pe 28 septembrie să vă ofere o deschidere a anului universitar altfel, care să promoveze arta și cultura și să-i încurajeze pe studenți să fie creativi. Vor performa muzical [dunkelbunt] din Austria, Pannonia Allstars Ska Orchestra din Ungaria și trupa byron. Vor fi prezenți și artiști timișoreni: Sonatic, ALLOVER, Twisted Blue, Pământ, Emil Kindlein (în trio și alături de Daniel-Silvian Petre), Angel.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută