Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

Salut București | LIVE is life! Live MUSIC! That’s LIFE!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Salut București | LIVE is life! Live MUSIC! That’s LIFE! Share Salut București | LIVE is life! Live MUSIC! That’s LIFE!


Live is life, come on stand up and dance / Live is life, when the feeling of the people / Live is life, is the feeling of the band, ne cântau acum 35 de ani austriecii de la Opus, pe care îi mai putem încă întâlni în festivalurile de muzică “retro”. Retro, retro, dar adevărat grăia vocalistul lor pentru că şi acum pofta de viaţă, exuberanţa şi cheful de… chef vin cu muzica live, indiferent de vârsta, naţionalitatea sau genul muzical practicat de cei de pe scenă. Neimportant dacă interpretează compoziţii proprii sau cover-uri, dacă o fac bine sau dezamăgitor, dacă inovează sau rămân tributari nostalgiei… tot ce contează este că ei definesc tonalitatea experienţei trăite de public pentru câteva ore iar măsura în care acesta e captivat îi ţine în viaţă ca artişti. Nu oricui îi place orice, mai ales în Bucureşti, şi mai ales când e vorba de muzică, astfel încât talente veritabile se pot risipi cântând în locaţii cu un public neadecvat sau, dimpotrivă, veleitari ajung să devină peste noapte ultrapopulari datorită apariţiei în cluburi cu o clientelă mai uşor de mulţumit. În binomul performer-locaţie, niciunul dintre termeni nu cântăreşte mai greu ca celălalt, iar publicul nu are decât de câştigat prin înmulţirea experienţelor bazate pe muzica live. E suficient să ne uităm la zecile de oferte din aceste zile (20-26 septembrie) ale cluburilor că să constatăm că avem realmente de unde alege. 

True Club îi are pe Bedda Band şi pe Avenue, trupe de party, şi, la The Ace, Dragoş Anghel Trio cântă acustic cover-uri iar Mădălina Petre oferă standarde de jazz şi hit-uri pop. Mojo Club se laudă cu folkistul Emeric Imre şi cu blues-ul lui AG Weinberger, în timp ce la Beluga Music & Cocktails pe afiş e Julie Mayaya care, apoi, îşi lansează un EP printr-o cântare la The Pub–Universităţii. Expirat Halele Carol îşi face planul cu Jacob Lee, australian cu milioane de stream-uri pe Spotify, în timp ce Berăria H dovedeşte că are o strategie evenimenţială consecventă (seriile Music Under the Tree, Romanian Night, etc). Locaţiile cu o identitate clară sunt ‘back to school’ în nota lor uzuală: Hard Rock Cafe cu vedetele (Timpuri Noi, Carla’s Dreams, Delia), Green Hours cu jazz-ul (Ana Dubyk-Albert Tajti, Maria Răducanu, Niko Leopold Quartet), Quantic cu rockul în forţă (The Rumjacks, Mgla, Cargo) şi Club Control cu experimentele cool (Operators, Marissa Nadler). Trebuie să admitem că noul sezon de concerte live în cluburi arată promiţător şi numărul lor pare deja aproape la fel de mare cu cel al candidaţilor la Preşedinţie. Atunci unde mergem ca să ne simţim bine, dăm cu banul? Păi cam dăm căci orice experienţă are un cost şi acu’ depinde ce-am făcut în vară, am fost furnicuţe sau ne-am dat şi noi… greieruşi. Ori greieruşe.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută