Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

#bucharestoffline | Duminica alegerilor, Strada Ion Țuculescu, lângă cimitirul Izvorul Nou Ora 17.12

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii #bucharestoffline | Duminica alegerilor, Strada Ion Țuculescu, lângă cimitirul Izvorul Nou Ora 17.12 Share #bucharestoffline | Duminica alegerilor, Strada Ion Țuculescu, lângă cimitirul Izvorul Nou Ora 17.12


Merg agale, pe lângă bicicletă, spre secția de votare, și mă întreb, așa cum fac de mulți ani, dacă chiar vreau să votez, dacă într-adevăr are sens și efect alegerea mea, dacă nu cumva votez încă mai degrabă emoțional, așa cum procedam când eram tânăr și mă certam ca un fraier cu mama pe teme politice, dacă nu cumva ar trebui să votez așa cum zicea ea, fără ură și părtinire, doar în interesul meu imediat, pentru viața mea de zi cu zi, cu gândul la bunăstarea mea și a familiei mele.

Trec printre bunici și părinți cu copii în brațe care, probabil, au și ei, ca și mine, aceleași îndoieli și aceleași ezitări în aceste zile de votare în care simt de obicei o tensiune surdă și o încrâncenare mută în fiecare dintre noi.

Mereu îmi aduc aminte de celebrul pariu al lui Pascal când e vorba despre orice alegeri importante pentru viețile noastre: Dacă tu crezi în Dumnezeu și El nu există, n-ai câștigat nimic. Dacă tu crezi în Dumnezeu și El există, ai câștigat totul. Dacă tu nu crezi în Dumnezeu și El nu există, n-ai pierdut nimic. Dacă tu nu crezi în Dumnezeu și el există, ai pierdut totul.

Ies din transa asta filosofică a drumului spre votare trecând pe lângă un băiețel blond și luminos ce stă cu coatele sprijinite de gardul cimitirului Izvorul Nou care, înspre partea asta, e suficient de scund încât să-i permită să se uite gânditor la crucile împodobite de flori și candele. 

Maică-să îl cheamă blând de la distanță: Hai, mami, mergem?! Băiețelul vine înspre ea fără grabă și o întreabă din mers: Mami, oamenii mor repede sau încet? În timp ce se îndepărtează amândoi, o aud pe maică-sa zicând: Unii mai repede, alții mai încet. Etc.

#bucharestoffline cu George Mihalcea, un bucureştean devenit dintr-un ploieştean, jurnalist de radio de 17 ani, cu 15 ani de Radio Guerrilla, convertit recent la Smart Radio, jurnalist de film la cinemap.ro, autor de proză scurtă la editura Trei, care iubeşte Bucureştiul – vorba lui Caragiale – cum iubeşte sclavul lumina şi orbul libertatea.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută