Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

PE GUSTUL NOSTRU | Berlin Braserie – brunch pe terasă la Control, cu mâncare făcută la Alt Shift

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii PE GUSTUL NOSTRU | Berlin Braserie – brunch pe terasă la Control, cu mâncare făcută la Alt Shift Share PE GUSTUL NOSTRU | Berlin Braserie – brunch pe terasă la Control, cu mâncare făcută la Alt Shift


Știam de ceva vreme că s-a deschis “braseria de la Control”, cum îi zice bucureșteanul de pe centru. Am reușit să ajung însă abia marțea asta, pe la prânz, între două ședințe. Nota Bene: Berlin Braserie funcționează doar în jurul prânzului, între 10 și 16. În intervalul ăsta, terasa Controlului se transformă pentru corporatiștii ieșiți în pauză sau pentru nomazii digitali amatori de brunch. Nu e rea ideea de business, Controlul are publicul său fidel care, chiar dacă n-are timp să mănânce așezat la Alt Shift, poate îmbuca ceva, pe fugă, la braserie.

Marți, la 13.15, când am ajuns eu, la mese erau câțiva băieți în costume corporate, niște străini care beau bere și comandau niște supe creme, două fete care mâncau vegetarian și, la o masă mare, opt IT-iști ieșiți în pauza de prânz și grupați în jurul unor șnițele. Mâncarea vine de la Alt Shift.

Meniul de la Berlin Braserie este asumat sandwich-friendly, numele dish-urilor din meniu au aproape toate rezonanțe nemțești, prin urmare nu lipsesc din ofertă nici cârnatul cu varză călită și murături la baghetă (Wurstburg, 19 lei, cu tot cu salată) și nici sandwich-urile pe bază de șnițel de pui: cu brânzeturi (Schnitzelburg, 23 de lei) sau fără brânzeturi dar garnisite cu sosuri de muștar și castraveți (Huhnburg, 23 de lei). 

Eu, înfometat, am optat pentru Rindfleishburg, cel mai scump din oferta de baghete -25 de lei, cu mușchi de vită, blue cheese și ceapă prăjită. M-am gândit că nu mă satur și m-am lăcomit și la cea mai mare dintre cele două salate: Garden der Welt. Brânză de capră înfășată în dovlecei la grătar, salată verde, nuci și roșii cherry. Băiatul care mi-a luat comanda a zâmbit ca un cunoscător când m-a văzut așa slăbănog și a zis: Salata o pot pune și la pachet. A durat mai mult un sfert de oră până a venit comanda, lucru care m-a cam făcut să cred că mușchiul de vită a fost gătit atunci, și nu încălzit la microunde. 

Pentru o baghetă de 25 de lei – cu salată inclusă – Rindfleishburg-ul ăsta și-a făcut treaba. Carnea fragedă și combinația consistentă și sățioasă cu blue cheese m-au făcut făcut fericit și sătul. Avea dreptate băiatul care m-a servit, salata am luat-o la pachet și am mâncat-o două ore mai târziu. Thumbs up pentru dressingul ăla de muștar Dijon din ea.

Pusesem ochii și pe un desert Milchweizenkuchen – da, știu, nici eu nu-l pot pronunța cum trebuie și eram pregătit să-l comand ca desertul ăla cu grâu fiert și dulceață de nuci verzi. Dar stomacul meu a zis: poate data viitoare.

Berlin Braserie 
Program: zilnic, 10-16
Adresă: Constantin Mille nr. 4

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută