Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

”Tineretul din ziua de azi” de Bogdan Sărătean

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Tineretul din ziua de azi” de Bogdan Sărătean Share ”Tineretul din ziua de azi” de Bogdan Sărătean


Eee tineretul din ziua de azi. Toată ziua pe rețelele de socializare, toată ziua cu nasul în telefon. Nu mai fac mișcare, nu mai citesc, nu mai merg la teatru. Eee dar pe vremea noastră cum era. Cât de natureli și de sănătoși eram noi. Beam doar brifcor și mâncam cel mult înghețată polar de ne mânjeam boticul. Colorant și zahăr! Sănătate curată, ce mai. Iar apoi când au apărut sucurile alea Tec la dozator. Verzi, portocalii, albastre. Totală contopire cu natura înconjurătoare. Eee, dar eu unul fac spume la intelect și împrejurul mandibulei când aud astfel de raționamente. Că ce vai de ei sunt tinerii de azi. Păi evident că noi nu stăteam pe calculator. În anii ‘80/ ’90. Pentru că nu aveam calculator. Că de am fi avut, văleu! Păi evident că nu mergeam la Mac. Ne infectam doar cu Tec. Pentru că asta aveam. Mac – Tec. Rimează. Hai, toată lumea mâinile sus. Mac-Tec.

Mă uit la voluntarii de la Grădina BIS. 14-15-16 ani. Sunt atât de faini, deștepți, talentați. Vă jur. Ei sunt tineretul din ziua de azi. Și sunt în stare să se responsabilizeze, dacă li se oferă ocazia evident. Și ascultă muzică bună, și văd filme bune, și citesc, și merg la teatru. Și sunt capabili să recunoască atunci când greșesc, și sunt capabili de commitment (ce cuvânt fițos) și de pasiune. Iar probabil majoritatea vor pleca. De îndată ce termină liceul. Sau facultatea. Pentru că noi, cei care îi judecăm neîncetat, nu suntem capabili să le oferim contexte, prilejuri, medii sănătoase de crescut. Noi, cei îmbibați cu Tec, îi judecăm pe ei, cei îmbuibați cu Mac. Mi se rupe. Inima. Când mă gândesc că vor pleca și vor lăsa vidul acela care va permite regenerarea vioricilor și a vioreilor și a nonvalorilor care otrăvesc peisajul. Atât.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută