Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

”La alții ca la noi” de Marian Coman

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”La alții ca la noi” de Marian Coman Share ”La alții ca la noi” de Marian Coman


Ne-am întors de prin concedii și, ca de fiecare dată, nu am putut să nu comparăm realitățile de acasă cu cele din locurile pe care le-am vizitat. Este un reflex, un mod de funcționare a minții noastre și adevărul e că ne face o grămadă de servicii.

Nu știu exact pe unde ați umblat voi, nici lucrurile pe care le-ați remarcat sau care sunt chestiile care vă interesează, dar eu unul nu am gust de fiere în gură atunci când mă gândesc la Sibiu. Sigur că sunt lucruri pe care nu le vom întâlni acasă indiferent ce am face și evident că sunt altele pentru care mă zgârii pe ochi când le văd doar acolo. Nu trăim în cel mai curat loc din lume, nu dăm peste monumente remarcabile, Sibiul nu are o arhitectură remarcabilă, avem un transport în comun ușor jenant, terase poate prea lăbărțate, copaci puțini și mașini multe si câte și mai câte.

Dar, una peste alta, orașul nostru este un loc pe care, dacă aș fi turist, l-aș aprecia. Iar atunci când creierul nostru se grăbește să alăture ce e acolo cu ce e aici, Sibiul nu iese întotdeauna pe minus. Da, trăim aici, e locul pe care îl cunoaștem cel mai bine și asta ne împinge, nefericiți ce suntem, să vedem mai ales defecte, lipsuri, probleme și să proiectăm perfecțiunea în altă parte. 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută