Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

Idei de city break | LYON

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Idei de city break | LYON Share Idei de city break | LYON


De ce merită vizitat?

Pentru că Lyon-ul medieval și cosmopolit are ceva de oferit pentru fiecare: restaurante de top, clădiri în stil renascentist, muzee, piațete cochete, ape, parcuri și pasaje secrete.

 

Undeva la jumătatea distanței dintre Paris și Marsilia, se află Lyon, un oraș francez superb în care sunt concentrate într-o măreață armonie arhitectura medievală cu cea contemporană, cultura și gastronomia de excepție.

Orașul e renumit pentru festivalurile pe care le găzduiește, Festivalul Luminilor, fiind cel mai popular. Nici muzeele nu lipsesc, de la cel de arte frumoase până la cel dedicat cinematografiei (frații Lumière, inventatorii acestei arte sunt strâns legați de Lyon), lista e lungă și diversă.

În plus, orașul e o veritabilă galerie de artă în aer liber, găzduind peste 150 de picturi murale. Frumusețea întregului oraș poate fi surprinsă de pe colinele Fourvière, cu emblematica sa basilică, și Croix Rousse.

Vechiul Lyon e exemplul perfect al arhitecturii istorice a orașului de-a lungul veacurilor. Fiind situat la confluența fluviului Rhône cu râul Saône, orașul numără peste 30 de poduri, adevărate spectacole de arhitectură și culoare, cel mai vechi fiind Guillotière. Cât despre gastronomie, Lyon e raiul pe pământ pentru gurmanzi. 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută